Elektroniske rekrutteringsverktøy

Det finnes de som tror at jeg er ukritisk nedlatende ovenfor elektroniske rekrutteringverktøy, og det er egentlig feil. Jeg er tilhenger av alle systemer som kan forenkle en kjip arbeidsdag, men den største ulempen med disse systemene er industrialiseringen som preger søkermassen. Argumentet om at det skal være like muligheter for alle hører ikke hjemme i en rekrutteringsprosess.

Systemer som tillater kandidaten å legge ved sin egen CV er ikke så gale, men da må menneskene som administrerer prosessen sørge for å tilrettelegge portalen slik at kandidatene ikke trenger å punche inn opplysninger som allerede finnes i vedlagte dokument.

Utvelgelser bør foretas basert på fakta som inkluderer kandidatens kompetanse, resultater, personlighet og motivasjon – ikke at vedkommende “matcher” innspill i et verktøy som ikke skiller på epler og pærer.

Jeg er tilhenger av at kandidatene skal gis anledning til å presentere seg på sin unike måte – en søknad og CV utformet etter kandidatens egen innfallsvinkel kan fortelle ganske mye om mennesket bak.

En arbeidsgiver ønsker å finne gode folk og vice versa – en stillingsannonse utformes med tekst og logo for å vise kandidatmarkedet at dette er en bedrift som bør vurderes. Det er på den samme måten en jobbsøker legger flid og ressurser i å fremme sitt kandidatur – en selvkomponert CV og søknad gir et temmelig avslørende bilde av hvor systematisk og ryddig søkeren er og man unngår at søkermassen framstår som en homogen masse.

Elektroniske rekrutteringsverktøy er et administrasjonsverktøy ment å kunne effektivisere rekrutteringsprosessen og profesjonalisere kommunikasjon med søkere – dette er sterke argumenter for arbeidsgiveren men trist for søkeren som oppleves som en liten brikke i det store spillet. Samtidig er det viktig å poengtere at effektivisering av rekrutteringsprosesser ikke alltid er lønnsomt – en feilansettelse er kostbart for alle parter …

Rekrutteringsselskap som lykkes består av mennesker som viser forståelse for andre menneskers potensiale, styrker og begrensninger – bygget opp ved erfaring og kunnskap blandet med en god dose metodikk, kreativitet og gode historier.

Musikktips?
Jeg slenger ut Dave Stewart & Supersexy Candy Dulfer med ”Lily Was Here”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s