Krig er helvete

Hva er det egentlig som får mennesker til å stå fram i media etter å ha opplevd noe som de selv ikke syns var så kult? Dagens medier er ikke hva det en gang var, i dag er det om å gjøre å vinkle reportasjene mest mulig i en viss retning som helst skal tiltrekke så mye nett-trafikk som overhodet mulig – kanskje mest fordi det er klikkbare linker fra annonsører som lønner denne tastaturivrige bermen som preger det som vi en gang kalte journalistfaget.

I kjølvannet av en dårlig tekst kommer alle kommentarene fra fjortisene før en eller annen – eller gjerne flere på en gang – starter opp en face-gruppe som igjen kan skape nye desktoptryner. Og deretter vil den som i utgangspunktet oppfatter seg som fornærmet antageligvis oppleve følelsen av å bli trakassert, alt rakner og alt som kan krype og gå skviser trynet sitt fram på alle arenaer for å vise sin medfølelse før en eller annen dustepolitiker forteller om en forestående dialog mellom parter som i utgangspunktet ikke ser noen grunn til at de i det hele tatt trenger å snakke sammen …

Mitt nettsted skal i utgangspunktet være fritt for politikk – selv om jeg kan være gæern nok til å melde at jeg syns det er paradoksalt at mange rødstrømper pryder seg med motiver av Che Guevara – dog med visshet om at de kanskje tror han er en kjent popstjerne og ikke den notoriske drapsmannen han faktisk var …

Jeg fikk uansett lyst til å skrive noen ord om denne soldaten som har tatt ansvar for å meddele at man ikke bør anbefale jenter å dra i militæret.
Når soldaten først ønsker å komme i nyhetsbildet kan man lure på om vedkommende selv beveger seg der inne.
Militæret et synonymt med krig.
Det er faktisk så enkelt.
Det produseres ikke kuler og krutt fordi gutter ikke klarer å slutte å leke cowboy og indianer.
Krig er helvete.
Krig er lemlesting og faenskap.

… you are wearing somebodys brain all over your shirt because they got their head blown off right next to you.

Soldaten i denne saken rangerer egen intimgrense høyere enn tiden det har tatt Forsvaret å skrubbe bort kategoriseringen av jenter i Forsvaret som «fittekvote».
Det er lett å skyte på denne løytnanten som kanskje hadde en dårlig dag på jobben – jeg er sikker på at han føler seg litt dust, men han er sikkert trent til å komme over det. Anne-Grethe Strøm-Erichsen hadde dårlige dager som forsvarsminister hele tiden, men det finnes de som gir henne kred for å ha kommet seg videre …

Vi som har vært i militæret vet at man ikke trenger å vaske pikken hver jævla dag, men man har det faktisk litt bedre med seg selv hvis man klarer å opprettholde en viss form for personlig hygiene selv om det ikke er fliser på veggene og varmekabler på gulvet.

Soldaten ble for øvrig ikke kommandert til å kle av seg foran noen.
Soldaten ble kommandert til å kle av seg sammen med noen.
Det er faktisk noe helt annet.
Litt bedre research og noen kildetips, så hadde kanskje ikke dette blitt noen sak for andre enn de det gjelder.

Forsvaret vedkjenner at det eksisterer forskjeller mellom kvinner og menn. Dette kommer blant annet til uttrykk gjennom fysiske krav og boforhold. Det praktiseres ulike fysiske krav for de kvinnelige og de mannlige soldatene, noe som fremstår som paradoksalt, siden soldatrollen krever at kjønnene må utføre like fysisk krevende oppgaver. Kjønnene segregeres på forskjellige rom av hensyn til privatlivets sfære. Konsekvensene av dette er at de kvinnelige soldatene ikke integreres like godt i det sosiale fellesskapet, både formelt og uformelt.

Jeg anbefaler en sosialantropoligisk studie om likhet og forskjeller blant kvinnelige soldater i HMKG –
masteroppgaven til Marthe Harsvik (SAU UiO)

Jeg oppfordrer mange ungdommer – også jenter – å velge Forsvaret som et sterkt karrierefundament for videreutdanning i stedet for bare å slikke skummet fra lattegenerasjonen som klager over ventilasjonsanlegget på høyskolen. Jeg syns direkte synd på alle som virkelig kunne tenkt seg Forsvaret som karrierestarter som kanskje får planene sine spolert etter disse forestillingene – alle disse som vet at livet kan være hardt og fullt av overraskelser, by på bilder som man helst ikke vil like å se og lyder man ikke ønsker å høre, alle disse som vet når de skal holde kjeft og som faktisk klarer å gi litt faen i en brøkdel av sitt liv.
Mennesket beviser sin natur på sitt beste, og det hele er over nesten før det startet.
Universet er jo fortsatt ungt.

Dagens musikktips er PAUL HARDCASTLE med «19»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s