Hva har du lyst til å bli når du blir stor?

Leser på NA24 om alle studentene som faller ut av utdannelsen sin.
Denne slenger jeg meg på.
Dette er nemlig noe jeg opplever å høre ganske ofte – både i min rolle som karriererådgiver når vedkommende på den andre siden av bordet skal forsøke å sette ord på noen mislykkede år for å tilfredsstille venner eller familie og når jeg dementerer utdanningskrav i forhold til rekrutteringsprosjekter jeg jobber med.
Go with the flow.
Det virker som om det er tankegangen for mange studenter.
De styres av feil verdivalg og er ikke i kontakt med sin indre motivasjon.
Jeg har tidligere kommentert alle mulighetene som ligger der ute og hvor flinke mange skoler er til å markedsføre seg på karrieremesser og sånne ting, men selve budskapet kommer tydeligvis ikke fram.
Nemlig det elementære spørsmålet «hva har du lyst til å bli når du blir stor»?

Jeg har møtt noen av disse karriererådgiverne på ulike høyskoler som bekrefter uttalelsen i denne reportasjen om mange som er usikre både på valget og hva som venter i tunnelen, men de fleste av dem har jo ikke erfaring fra næringslivet så hva betyr det egentlig hva de sier …

Og parallelt med dette publiserer Nettavisen historien om Mette Marit som måtte avbryte studiene på BI fordi hun ikke klarte å overholde innleveringsfristen.
Grøss …
Det som jeg syns er mest interessant og som sjelden kommer fram i sånne «karrierehistorier» er det vesentlige spørsmålet om hva i all verden hun skal med en sånn mastergrad.
Jenta er vel mer eller mindre garantert jobb, er hun ikke?
Trist at folk er så jævla ego ved å oppta studieplass.

Det som også er interessant i denne teksten er kommentarene som følger hvor en henger seg opp i hvor beinhardt det er på BI og at det krever et visst nivå av studenten – særlig – men som blir korrigert av en smarting som bekrefter hvordan de som kjører selvstendig studium leverer like mange studiepoeng som fulltidsstuderende.
Tøfft på BI?
Get a life …

Jeg syns det er trist at mange ikke følger evnene sine og er mer i balanse med virkeligheten, mitt beste karrieretips er å kombinere dette med en dæsj intuisjon og å snakke med folk som vet hva de snakker om.

Ukas første musikktips er THE COMMUNARDS med «Don’t Leave Me This Way» (… og sjekk den blåserekka da, dere!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s