Luke 13

I dag er det luke 13 og kanskje det finnes noen der ute som ikke tør å åpne den av frykt for ulykke eller faenskap.
Mitt tips er å gi den til noen andre.
Ikke fordi du unner noen andre ulykke eller faenskap, men rett og slett fordi du ønsker å gi bort noe til noen som ser ting på en annen måte enn du gjør.

For noen år siden jobbet jeg i Kirkens Bymisjon – jeg hadde et engasjement hvor jeg etablerte og driftet et jobbsøkersenter for mennesker med en bakgrunn som gjør veien tilbake til arbeidslivet ganske vrien. Sånne kurs er en historie for seg selv som jeg sikkert kommer til å skrive mer om senere – men det som overrasket meg litt i denne settingen var at til og med her var det en oppfatning om at det var viktigere å tilfredsstille NAV enn å ha fokus på kursdeltagernes faktiske behov med løsninger som bedre treffer mulighetene og ikke minst forutsetningene.

Jeg er rigget sammen sånn at jeg klarer å riste av meg tåpeligheter fra mennesker som ikke betyr noe for meg.
En ganske god egenskap som har stanset mye unødig støy.
En liten digresjon.
Tilbake til det jeg egentlig skulle skrive om, og det er de som ikke har det like bra som oss. Nå kan det være at jeg tråkker i noe jeg ikke burde tråkke i med tanke på at det kan være at du føler deg litt uggen eller trist eller ille til mote eller noe annet kjipt, men når jeg skriver «like bra som oss» så duser jeg det litt ned og ser for meg det å sitte inne, tørt og varmt og ha anledning til å se på en jævla pc.
Sånn.
Det hender at jeg treffer noen av de som jeg har hjulpet til en ny start i arbeidslivet.
Senest i går traff jeg John.
Han vet ikke at vi gikk i samme klasse på Grunerløkka for mange år siden.
Jeg har fortalt det til han, men jeg tror det ligger alt for mye i tiden mellom da og nå som gjør at han ikke har plass i hodet sitt til å huske noe av dette.
Jeg tror det er jeg som har forandret meg mest.
Den gang var jeg ingen ting.
Den gang var jeg en av mange, en helt vanlig elev som forsøkte å gjøre det som var forventet av meg uten vissheten om at man ender opp som dårlige kopier av en forventet masse.
Jeg var en helt vanlig gutt med et helt vanlig navn.
Jeg har for øvrig nesten alltid delt fornavn med noen.
Jeg var en av mange og var ikke den som man først la merke til. I en hver sammenheng finnes de som ler høyest og snakker mest, de som utmerker seg på en eller annen måte eller tar litt for mye plass og som øynene eller ørene først faller på, ikke fordi de er så pene eller stygge, men fordi det er noe med dem i motsetning til alle de andre og jeg var en av alle de andre.
Nok om det.
John fortalte at han er på rett vei.
Jeg innrømmer at jeg er litt usikker på om denne rette veien er like rett som noen av de veiene jeg ville valgt, men greia er at han er litt glad for at han er i ferd med å finne en utvei og det er jo det som er poenget, ikke sant?
Dagens luke vies de som gruer seg til jul.
Klikk her hvis du ønsker å vite hvordan du kan støtte Kirkens Bymisjons juleaksjon 2011

Dagens musikktips kan få faen selv til å bli religiøs – her er MARIAH CAREY med «Joy to the World»

6 kommentarer

 1. Dette må jeg si var en fantastisk blogg!
  Jeg fant siden din ett år for sent som link i kommentar til Toner av tanker og så kom jeg hit hvor jeg har lest denne sterke teksten og fordypet meg litt i arkivet ditt. Jeg vet egentlig ikke hva jeg har lyst til å skrive i kommentarfeltet ditt siden jeg vanligvis bare pleier å kommentere med små superlativer i blogger til venner og bekjente men dette må jeg si var noe i en helt annen klasse.
  Det er nesten så jeg begynner å grine når jeg hører «Joy to the world» og setter den sammen med din egen tekst og teksten til Tone og håper det er flere som skjønner tegninga.

  Skal følge bloggen din framover, Morten. Hvis jeg mot formodning ikke kommer til å kommentere noe mer, så benytter jeg i hvert fall anledningen til å ønske deg en god jul og lykke til!

  Hilsen Mira Rahm <3

  Liker

 2. Gud bedre …..
  Jeg ble også linket via Toner av tanker og leser en blogg som er ulikt alt annet som finnes der ute.
  Det er så rent og pent og likevel så rått og brutalt men det er vel meningen.
  Thanx 4 bringin’ joy 2 the World

  <3 U, Malika

  Liker

 3. Kjære Morten!
  Jeg fulgte linken fra brødsmulerinnlegget ditt og skjønner at jeg er med på å lese noe stort.
  Jeg sitter og griner og vet ikke om jeg er lei meg eller kanskje glad, lei meg fordi det er så mange som akkurat nå har det leit og glad for at det finnes mennesker som klarer å gi litt faen og by på seg selv som du gjør med innleggene dine.
  Unnskyld språkbruken Morten, men jeg er faen meg så jævlig stolt av å følge med på tekstene dine.

  Neelam <3

  Liker

 4. Jeg kom inn på denne siden på samme måte som kommentaren over og gratulerer meg selv for at jeg for første gang har valgt å skrive en melding på en blogg.
  Neelam skriver at hun er stolt, og da kan jeg supplere med å skrive at jeg er litt flau over å skrive at du leverer tekster som gir meg tårer i øynene.
  Takk skal du ha Morten, Joy to the World.

  Hilsen Terje H

  Liker

 5. Jeg ble tipset om brødsmulene dine og er nettopp ferdig med å «pudre nesen» etter å ha trykket på linken som tok meg inn på denne siden.
  Jeg er glad for at det finnes sånne mennesker som deg. Jeg bor i et annet land og får ikke vært med på noe av det du skriver om i førstnevnte tekst, men jeg har i hvert fall gitt et bidrag til Kirkens Bymisjon om ikke annet.

  Klem fra Nina

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s