Mangel på god møtekultur

Jeg har tidligere skrevet noen ord om møtekultur – eller mangel på sådan er vel bedre å si – og leser en snutt i DN om hva man ikke skal gjøre i et møte.
Noe av det første som slår meg er hvor enkelt det må være å jobbe som journalist i DN med alle disse copy/paste historiene som publiseres for deretter å legge inn et bilde av mennesker som ser ganske bra ut, men dette innlegget skal handle om innholdet som forteller at to av tre ledere har vært flaue på vegne av andre møtedeltakere fordi de har utvist mangel på respekt for god møtekultur.

Det dreier seg om noe så enkelt som å være til stede.

Listen som presenteres er kjent materie – sikkert for de fleste av dere, også – og gjennomgangstonen omhandler rett og slett respekt for andres tid.
Jeg har ledet møter med å låse døra og bedt deltagere om å forlate rommet dersom de ikke klarer å holde fokus på hva som skjer her.
Jeg har latt flere kandidater gå i Arkiv 13 basert på dårlig adferd i møtet.
Jeg er imidlertid uenig i det siste punktet på listen hvor 23% ikke aksepterer at man må på dass.
Må man så må man.
Man kan ha tømt «venteblæra» før møtet, men så har man med seg kaffekoppen inn og så renner det over.
Syns det er greit å si fra om sånne ting …
Alt dette beviser nok en gang at det er behov for retningslinjer og regler og ikke minst baller til å formidle dette. Samtidig må man også huske på at man ikke kan ha regler uten en eller annen konsekvens for de som eventuelt bryter den, og her gjelder det å være prinsippfast.

Dagens musikktips er DEPECHE MODE med «Leave in Silence»

2 kommentarer

  1. En helt annen sak er at undersøkelsen hevdes å være gjort blant et panel på nærmere 2000 respondenter. Det er selvfølgelig tøv. Det finnes INGEN undersøkelse som får så mange svar. Det er brutto-tallet, men det interessante er hvor mange som har svart. Å trekke prosenter ut av en ukjent materie er useriøst og tøvete.

    Liker

  2. Takk for god kommentar!
    Min egen oppfatning av sånne undersøkelser – og kanskje statistikk, for øvrig – er at resultatet som regel blir hva man i utgangspunktet vil at det skal bli.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s