Sladrekjerring

Mange av dere fikk med dere Knut Thorbjørn Eggens tragiske død, og noen av dere vet at det ble publisert på Twitter og Facebook lenge før det var korrekt verifisert.
Sladrekjerringene klarte ikke å dy seg.
Sladrekjerringene som har eksistert siden tidenes morgen.
Hule til hule.
Leirbål til leirbål.
Dør til dør.
Det er en del av menneskets iboende råskap.
Eventuelle rødstrømper som har forvillet seg inn på min side får ha meg unnskyldt for begrepet «sladrekjerring», men med visshet om deres generelle intellekt kan jeg si at dette er kun ment som et begrep som er kjønnsnøytralt selv om det ikke høres sånn ut …
Noen finner glede ved å være først ute.
Det er sikkert ikke basert på ondskap.
Det er nok heller kunnskapsløshet og mangel på eget redaktøransvar.
Jeg har kommentert en kandidats uttalelser i sosiale medier i en intervjusetting, vedkommende ble svar skyldig og det hører også med til saken at hun ikke så det som relevant, det var noe som var skrevet i fylla.
Gud bedre …

Et rykte måles ikke i megabytes.
Vi bor i et land med ytringsfrihet, men ytringsfrihet inkluderer faktisk ikke sladder og usannheter.
Meninger om mangt er noe annet.
Jeg har lov til å si at jeg syns Klysebakken er en stor dust og kult at sannheten omsider kommer for en dag i dette møkkapartiet han representer. Hvis noen konfronterer meg med en sånn uttalelse, så har jeg selvfølgelig svar på hvorfor jeg sier det. Dog med visshet om at med han som leder er SV snart visket bort fra det politiske kartet. Imidlertid kan jeg ikke fortelle at XXX XXXX står i med XXX XXXX og treffes i smug bak XXXX hver tirsdag.
Det kommer sikkert for en dag uansett, men jeg finner rett og slett ikke noen glede i å fortelle om dette.

Jeg var på Twitter en stund, men så fant jeg raskt ut at dette ikke var noe for meg. Jeg kunne rett og slett ikke skjønne hva jeg skulle med det og om det i det hele tatt kunne tilføre meg noe som helst annet enn mas i hverdagen.
Nei takk.
Sosiale medier er foreløpig ikke noe annet enn en kommunikasjonskanal uten faglige og etiske normer.
Se og Hør har faktisk flere regler å ta hensyn til enn sosial medier.
Det sier jo litt …
Sosiale medier gir en demokratisk gevinst i og med at det er fritt fram for alle til å mene akkurat hva man vil.
Sosiale medier gjør at man får flere stemmer frem i debatten.
Da må man være klar over hvem man snakker til og hvem som snakker til deg.
Husk at det er du selv som styrer filtreringen.
Begge veier.

Dagens karrieretips er at det er lurt å gjøre seg synlig.
Det er da du blir lagt mer til.
Husk at du har et redaktøransvar. Det betyr ikke at du skal slikke noen oppover ryggen, det er mange eksempler på de som tror det er ganske smart, men du skal fremme egne meninger og selvfølgelig stå for dem.
Da tror jeg du kan komme langt.

Dagens musikktips er BOB MARLEY med «Three Little Birds»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s