Intervjutips for barn …?

Man kan lese i Ukeavisen Ledelse om en skole i New York som lar tiåringer prøve seg i simulerte jobbintervjuer.
De trener på å svare rett på sjefens spørsmål.

Det er den siste setningen som får alarmbjellene til å ringe hos meg.
Hva vil det si å svare rett på sjefens spørsmål?
Man skal svare fra eget sinn og hjerte og ikke for å tilfredsstille en eller annen gjøk av frykt for ikke å få jobben – alternativt går det inn i historien om at man lurer seg selv og det ender opp med en feilansettelse.
Isolert sett er jeg tilhenger av at skolebarn og -ungdom kan få innblikk i hvordan det er i den virkelige verden som de snart skal bevege seg inn i, men det er like viktig at dette er nyansert. Jeg har selv holdt foredrag på skoler hvor jeg har snakket om «når den tid kommer» og viktigheten av å forstå samspill mellom mennesker, holde avtaler og fokus. Alt har sin tid.
Noen av dere så kanskje reportasjen på nyhetene i går om skolebarn som mister nattesøvn på grunn av sosiale medier, og dette er ikke bra. Da er det fint med holdningsskapende arbeid og la de forstå viktigheten av at det er nå de legger et grunnlag for hva som skal skje med dem senere i livet.

Det er mulig at det er denne tekstens forfatter som fyrer meg opp med tanke på ordlyden som benyttes, men jeg har en greie på en høyskole friskt i minne hvor avgangselevene ble drillet i hvordan de kunne lure seg gjennom de vanskelige intervjuspørsmålene.
Trist.
Mitt beste intervjutips er at du skal være deg selv.
Du skal aldri gå på akkord med deg selv.
Aldri.
Det er ikke jobben verdt.
Dersom du opplever noe kjipt, er det bedre at du sier fra.
Søk en annen jobb.
Grøss …

Dagens musikktips kunne kanskje vært KIM WILDE med «Kids in America», men siden jeg ikke liker den sangen så får dere ACTIVE CHILD med «Hanging On»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s