Det harde studentlivet …

Jeg liker jo å lese sånne sider med karrieretips og sånt, og fant en snutt på DN Talent som inviterer studenter til nettmøte de kan få tips om drømmejobben hvor et ekspertpanel skal svare på spørsmål om utdanning.

Rent umiddelbart så slår det meg hvor «hjelpeløse» mange av dagens studenter oppfattes.
De skal velge en utdannelse, men vet ikke hva de skal bli.
Tre spørsmål kommer opp i teksten, antageligvis ment som forslag, men hør på dette:
Hva skal jeg bli, hvilken utdannelse sikrer meg jobb og hvor mye skal jeg tjene etter studiene?

Jeg tror jeg skriver «fortsettelse følger …» på denne.
Jeg syns dette er trist lesing.
Dette er mangel på selvinnsikt.
Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har tråkket rundt på diverse karrieredager på ymse høyskoler hvor studentene skal fristes av det ene og det andre hvor «vinnerne» ofte er en bedrift som en eller annen kjenner til fra før, kulepenner og sukkertøy flyter og noen får gleden av å leke karriererådgiver for en dag.
Samtidig snakker man om talent …
Grøss.

Dagens musikktips er ‘TIL TUESDAY med «Coming Up Close”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s