… men excelarket mitt får du aldri!

Linker mot en artig sak i Nettavisen om en dude som lagde en genial oversikt over alle bertene han datet hvor han rangerte dem etter utseende med ulike fargekoder og kommentarer.
Ganske smart.
Excel er et ganske godt verktøy som kan brukes til mye.

Nettavisen er jo så tabloid som det går an å bli – artikkelforfatterne er vel ikke hentet fra øverste hylle – og denne konkrete teksten hører vel egentlig mer hjemme i en rosablogg. Dama som videreformidler artikkelelen forsøker antageligvis å rette fokus på mannen og syns sikkert dette er en nedverdigende oversikt, men synderen i denne historien er jo dateberta som tydeligvis kom litt lenger i sjekkeprosessen og som ble vist tillit med tilgang til denne oversiktene, tok ansvar som sladrekjerring og så ballet det på seg.
Den enesten feilen denne David Merkur (28) gjør er jo å sende fra seg materialet sitt til denne Arielle.
Artig historie.
Den er sikkert sann, også …

Jeg er flittig bruker av Excel. Jeg er definitvt ingen guru, men har lært meg det jeg trenger å kunne for å lage gode oversikter over alle kandidatene jeg trekker inn i ulike rekrutteringsprosesser, historikk og generelle bransjeoversikter. Ulike fargekoder.
Kommentarer fra dialog.
Enkelt og genialt.
Jeg har testet ganske mange elektroniske rekrutteringsverktøy, men det er ingen som slår gode gamle Excel – selvfølgelig kombinert med kreativitet som kritisk suksessfaktor. Jeg kan helt tilfeldig fange opp et navn på tv eller radio eller avis eller hvor som helst og tenke at den bør jeg føre opp, kan kanskje komme til nytte en dag.
Selvfølgelig kjenner jeg flere dyktige folk i bransjen som gjør akkurat det samme.
De som tar jobben sin og ikke minst faget sitt seriøst.

Vi som har holdt på en stund og vet hva vi driver med vil aldri gi fra oss en eneste rute i dette excelarket.
Jeg kan gi mye av meg selv, men excelarkene mine får du aldri …

Jeg heier på David Merkur (28) og håper han dumper denne Arielle.
Han fortjener bedre.
Man kødder ikke med tillit.

Tenk litt over dette når du publiserer ting – for eksempel din CV. Du sender den til noen du antageligvis ikke kjenner, og du kan ikke vite hva vedkommende gjør med den videre. Du vil selvfølgelig tro at vedkommende har ærlige hensikter, men jeg har ved en rekke anledninger fått oversikter og kompetanseprofiler og cv’er fra selskaper som hevder at de kan bistå meg og mitt ved å presentere de beste kandidatene.
Grøss.
Jeg har kommet inn i møterom og sett fremmede cv’er på bordet.
Jeg har fått konfidensiell epost med hele distribusjonslisten synlig.
Det er skurker i alle bransjer.
Det er helt sikkert noen i din, også …
Når jeg ringer kaldt til kilder og forteller min historie, så opplever jeg som regel stor velvillighet hvor følelsen av å være smigret formelig renner ut av røret.
De fleste ønsker selvfølgelig å vite hvordan jeg har fått tak i akkurat dem.
Det er ikke sånn at jeg velger å ikke røpe dem fordi jeg har et ønske om å gjøre meg kostbar eller noe.
Jeg røper dem ikke fordi jeg har et ønske om å fortsette med det jeg driver med og da må man holde stien sin ren.
Man kødder ikke med tillit.

Det er endelig fredag og det kan se ut som våren har en liten time-out. Jeg ønsker meg sol og mens jeg venter på den, så trekker jeg inn dagens musikktips med bilder som minner meg på at det er sånne solbriller jeg ønsker meg – her er WOMACK & WOMACK med ”Teardrops” – for øvrig en sinnsykt bra sang, også …

2 kommentarer

  1. Ha, når jeg leste denne teksten på nettavisen i dag tidlig så tenkte jeg faktisk på deg og excelmatrisene dine. Og så går det jammen ikke lang tid før du henger den opp i bloggen din.
    Utrolig bra, Morten!!

    Klem fra GG :)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s