Tilværelsens uutholdelige letthet?

Jeg har funnet en tekst i Aftenposten som handler om studenter uten mål og mening. Denne gangen er det en fyr på 25 som går rundt og er sint på seg selv fordi han har en bachelor han ikke vet hva han skal bruke til og som han tviler sterkt på at han noen gang kommer til å bruke i jobbsammenheng.
Han konkluderer med at han må studere mer og noe annet.
Dust.

Jeg er enig med denne karriereveilederen som kommenterer innspillet til denne taperen om at det er alt for mange som tenker på hva de ”burde bli” i stedet for å tenke forutsetninger og muligheter. Det er kun i arbeidslivet man kan tilegne seg erfaring og ferdigheter som gjør at man «blir noe».
Dessuten mener jeg at det er mye tull i moderne utdanning, feil fokus på mål og mening i tillegg til at det har blitt for industrialisert med papirkompetanse som eneste utfall.
Kanskje svaret er at vi rett og slett har det for enkelt med fossile brennstoff og slaver i Asia. Det er trist at verdens rikeste land huser feilfokuserte studenter og realitydeltagere som overgår hverandre i sløvhet – men på den annen side er det vel denne rikdommen som skaper sløvheten …

Jeg slenger på en snutt fra Nettavisen i den samme slengen – de fornekter seg ikke og det er utrolig hvor mye svada som deres skribenter klarer å kopiere ut på tabloidportalen. Jeg har newsfeed som liksom skal sende meg relevante artikler på nett, og har mottatt en snutt hvor Nettavisen beskriver hvor enkelt det er å bli headhuntet.
Du store …
De har utviklet en portal som henvender seg til de som er moden for større oppgaver og høyere lønn som skal gi alle som registrerer seg anledning til å sjekke hva man egentlig burde tjene i sin nåværende stilling og som til og med åpner for at man kan bli kontaktet av rekrutteringsselskaper og profesjonelle hodejegere.
Du store min.
Da er det jo nesten bare å lene seg tilbake, da …
Eller – det står jo ikke så mye om hvorfor dette skal være en grunn til at man kan bli kontaktet av rekrutteringsselskaper og profesjonelle hodejegere.
Fy faen, for noe piss …
Min erfaring fra rekrutteringsselskaper og rollen som profesjonelle hodejeger forteller meg at mennesker som registrerer seg på sånne sider står ganske langt ned på listen over folk jeg kan tenke meg å kontakte.
Dersom du er en av dem som seriøst ønsker å bli vurdert av en profesjonell hodejeger bør du begynne i den riktige enden – det vil si at du må gjøre en god jobb der du er.

Dagens musikktips er FAITH NO MORE med «Easy»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s