Hurra for 17.mai!

Jeg var ute en kjapp tur i lunsjen og der dukket Oslopolitiets korps opp med gammel jegermarsj og *kabosh* så kom jeg litt inn i den stemningen jeg ønsker å komme inn i når man snakker om 17. mai.
Norges nasjonaldag.
Wergeland og 1814 og hele pakka, men først og fremst barnas dag. Jeg husker når jeg gikk i barnetoget selv og vinket til Kongen, syns det var stort – ikke bare sånn sett i ettertid – husker skolearrangementene og tivoli på Skeidbanen.
Husker russetiden – i hvert fall noe av det.
Det som er verdt å huske, og det er ikke så rent lite når jeg tenker ekstra etter …
Nok om det.
Det kom en periode i livet mitt hvor denne dagen falt litt bort og ble til en fridag og kanskje noen pils med gutta men nå som jeg har egne barn hvor hun ene til og med spiller i korps så har noe av denne ubestemmelige greie som jeg forbinder med 17. mai kommet tilbake.
Selvfølgelig sal vi spise is og pølser og kjøpe ballong og stå i kø og hele pakka, men jeg digger ikke at det er flere og flere som skal bruke denne dagen til å markere det ene og det andre. Jeg leste om grønne armbånd til støtte for noen asylsøkere og binders til støtte for klimahelvete eller noe sånt og det finnes sikkert en del andre ting – jeg bryr meg ikke fordi jeg ikke vil blande disse kortene. Det er nesten så man kan være redd for å bli oppfattet som nasjonalist dersom man hevder at man vil beholde nasjonaldagen i sin opprinnelige form med norske flagg, og jeg er til og med så ”snever” at jeg ikke vil mikse denne datoen med en annen dato som opptar de fleste – jeg syns det blir veldig feil at det finnes mange usikre talere fra elevrådet som sikkert vil tro at det kan være fint å si noe om dette ved den høytidelige flaggheisingen i skolegården.

17. mai er Norges nasjonaldag.
Politisk uavhengig.
17. mai skal vi vifte med flagg og ikke med roser.
Været blir som det blir.
Du kan i hvert fall ikke gjøre noe med det …
Nyt dagen!

Musikktipset sier seg selv – kom deg ut og hør på korpset!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s