Dagen derpå …

Norges nasjonaldag fornektet seg ikke med mange flotte opplevelser – jeg fikk høy score med både sennep og ketchup og isflekker på dressen.
Det er jo noe som hører med.
For all del.
Norges nasjonaldag er jo en fantastisk dag for sånne som driver med sosialantropologiske selvstudier – som meg – hvor man bokstavelig talt vasser i karakterer og karikaturer og et stort hav av spennende materie.
Stor takk til alle som bidrar.
Og for et vær, da dere …
Flaggheising i øs pøs, tunge paraplyer og kalde fingre var glemt en time senere når jeg dukket opp på Egertorget mens skylaget slo sprekker og nasjonaldagen vartet opp med en ny opplevelse hvor politiet spilte hovedrollen i kampen mot de fryktinngytende ballongselgerne. Sivile spanere og aggressive politimotorsykler, lovens voktere fikk virkelig vist seg fra sin beste side foran glade og forventningsfulle barn som helt sikkert revurderer sine ambisjoner om å bli pol’ti …
Det viste seg at dette prioriteringssterke og integritetsfokuserte justisdepartementet har sett seg lei av ulovlig salg av sånne produkter som bybildet preges av på en dag som dette – politiet forteller til pressen at de har sett så mye av dette og opplever det som et stort problem for samfunnet. Dette var faktisk en landsdekkende aksjon og man kan faktisk lese at tettstedet Trondheim hadde så mange ulovlige ballongselgere at politiet til slutt ikke hadde kapasitet til å registrere alle …
I etterpåklokskapens navn har jeg fått med meg at innspillet kommer fra en av de mange korrupte miljøorganisasjonene som ser med stor bekymring på dette heliumsmisbruket – en gjøk fra Bellona forteller at dette er nødvendig for å hindre manglende solidaritet med kommende generasjoner.
Lenger ned i paradegata ser du illegale innvandrere og asylsøkere pushe dop til inkluderende og feststemte borgere mens en bunadsvakker blondine viser sin fortvilelse over å ha blitt frastjålet den nye vesken sin med lommebok og iPhone og sikkert et sett med ekstra strømpebukser og to kondomer sånn for sikkerhets skyld. Selv om russen døde for lenge siden var det fremdeles mulig å skimte patetiske zombies som gjorde sitt beste for å ødelegge enda en hyggelig opplevelse for barna på deres store dag …
Apropos zombies, så ser man utrolig mange mennesker som ikke klarer å være til stede i øyeblikket men på død og lov må se verden gjennom linsen på en eller annen dings. Enkelte steder langs paradegaten så man flere som viftet med en iPhone enn det norske flagget.
Grøss.
Vestkantfiffen er en historie for seg som jeg sikkert kommer tilbake til i et annet innlegg.
Lurer på hvor mange av dem som vet hvorfor vi feirer 17. mai …
Jeg bare … who cares, liksom … hallo seriøst …
Dagen reddes av alle frivillige som stiller opp på en sånn dag med pølsesalg og vafler og vilje til å gå i barnetog og til de som fremdeles er overbevist om at den norske nasjonaldagen skal være hyggelig til tross for mange folk og frykt for regn. Høydepunktet er HMK Gardens Drilltropp som vet hvordan man skal levere til enhver tid og dama til Haakon som for en gangs skyld viste et snev av vilje til å bryte med svigermorens dårlige hattesmak selv om hun kunne spart seg tyggisen. Hurra for 17. mai!
Trekk for billettkontroll og uvettig bruk av begrepet nasjonalfølelse.
Sånne ting kan vekke de som bør få sove i fred.

Det er endelig fredag og jeg er sikker på at det er flere av dere som satt med en lignende følelse på onsdag som var.
Hu hei, hvor uka gikk.
Det var en tid hvor Donna Summer dominerte fredagskvelden – de som ikke kjenner henne kan enten skamme seg eller lese wikipedia eller spørre en venn som er litt tørrere bak øra enn deg selv – Donna Summer døde i går, men helter lever evig som nevnt i et tidligere innlegg – dagens musikktips er ”Last Dance”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s