Musikk på arbeidsplassen

Dagens musikktips gir en del positiv feedback og det er jo morsomt.
Tenk på de rundt deg når du spiller musikk, pleier jeg å si.
De vil jo også høre …
Kontorlandskap åpner for en del forstyrrelsesmomenter, og jeg treffer en del folk som løser dette med å plugge propper i ørene og spille musikk.
Jeg er ikke typen som fikser dette.
Jeg vet ikke hvorfor.
Jeg hører på musikk i andre settinger, men akkurat dette med plugger i ørene for å styrke konsentrasjonen eller i et forsøk på å stenge noe annet ute funker ikke for meg.
Sånn er det bare …
The Wall Street Journal skriver om ansatte som finner det lettere å holde fokus når de stenger bråk ute ved å ta på seg høretelefoner og lytte til musikk, men nevner i den samme teksten at hjernestudier viser at musikk også kan være distraherende. Musikken er en måte som sikkert kan gi litt «privatliv» i et åpent landskap, men forskning gir lite støtte til ideen om at det å lytte til musikk bedrer konsentrasjonen. Det vises til en studie fra Taiwan som bekreftet at det å lytte til musikk med tekst ga lavere score på konsentrasjonstester. Andre tester har vist at å lytte til hip-hop ga redusert score på lesetester, og hjerneforskerne kommenterer at det kan virke distraherende å lytte til musikk med tekst på kontoret samtidig som du forsøker å lese. Desto mer hjernen må jobbe med teksten du har på øret, jo mindre kapasitet har den til å jobbe med den oppgaven du har for hånden. Musikken og oppgaven konkurrerer om oppmerksomheten din, og når du over tid forsøker å konsentrere deg samtidig som du skal stenge ute forstyrrelser vil utfallet sannsynligvis være at du løser oppgavene dine på en dårligere måte fordi du blir mentalt sliten.
Ifølge forskerne er det imidlertid individuelle forskjeller på hvordan folk reagerer på musikk, og for noen kan en et velkjent musikkstykke uten tekst fungerer som en blokkering mot annen lyd.

Jeg syns det er utrolig hvor mye spennende materie som det er er akseptabelt å forske på, og skjønner i ettertid at jeg har foretatt et helt feil karrierevalg.
Forsker …
Du verden.
Det er jo ganske utrolig hvilken legitimitet som bygges rundt tull og tøys når det vises til en eller annen studie og forskningsrapport.

Dagens musikktips er BLONDIE med «Rapture» (spilles høyt)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s