Ost og vin?

Jeg fortsetter på en historie med voksne mennesker i arbeidslivet.
Sjekk i arkivet, så finner du sammenhengen.

Jeg linker mot Aftenposten som stiller spørsmålet om hva som er best med å satse på de gamle fuglene som skifter rede og som har vært lenge i arbeidslivet eller nyklekkede fugleunger som nettopp har lært seg å fly.
Jeg stemmer på en kombinasjon – ikke minst med tanke på mine fordommer mot stigmatisering og kvotering – men jeg legger likevel merke til argumentet som taler for de unge som har større sjanse til å fornye seg i tillegg til påstanden om at de har lenger levetid.
Jeg kjøper ikke dette argumentet.
For det første så er endring noe som faller de fleste mennesker naturlig og mennesker som trives i en bedrift vil kunne gjennomføre endringen sammen med bedriften.
Dette er det fremdeles overraskende mange som ikke tenker på.
For det andre så er det heller ikke så mange som jobber i den samme bedriften i så mange år som teksten refererer til. Jeg lurer også på hvor mye ”politisk motivasjon” som trigger trenden med fokus på de unge – vi lever i en tid hvor de som liksom skal bestemme blir yngre og yngre med minimal praktisk erfaring samtidig som de skryter uhemmet av denne fordelen og stadig mister prosentpoeng (heldigvis). For øvrig på samme måte som når de snakker varmt om inkludering av innvandrere uten at de klarer å vise ansikter med annen farge enn de trøtte trynene til Klysebakken eller Inga Marthe.
Og effektiv arbeidskraft?
Særlig …
Det viser seg at ”eldre” arbeidskraft er mer effektiv enn sine yngre kollegaer, rett og slett fordi de gjør det de skal i arbeidstiden og ikke trenger å kompensere dårlig effektivitet som i og for seg skyldes manglende erfaring med lenger arbeidsdag.
Hørte jeg forventning om å kunne trene i arbeidstiden?
Hørte jeg komme sent å gå tidlig for å være sammen med barna?

Stikkordet er forutsetninger og muligheter og ikke fokus på begrensninger.
Alder?
Alder er et tema når man snakker ost eller vin.
Kanskje gamle biler … det leder meg inn til dagens musikktips som er LEVTHAND med «Cadillac Track»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s