Livet er morsommere for oss som liker fotball (del 2)

Jeg har tidligere nevnt at jeg har flyttet meg til feriemodus for å konsentrere meg om foredragene mine som jeg arrangerer i forbindelse med EM, men av og til dukker det opp noe som river en stakkar ut av feriemodus.
Du kjenner sikkert til det, selv …
Du sitter ved hytteveggen, på dekket eller på svaberget eller på terrassen eller et eller annet fint sted i denne kjipe verden med en kald pils og kjenner at det dirrer på låret og vet innerst inne at det hverken er en humle eller kåte hender men den jævla mobiltelefonen som forteller at det er et helvete på jobben og at de ikke klarer seg uten deg.
Eller noe sånt.
Det som vekket meg foran dette innlegget er hvordan møkkalaget mitt ser for seg det neste arrangementet sitt hvor de tror at plastikk kan erstatte virkelig vare.
Det er trist.
Det er trist som faen …

Møkkalaget som jeg følger med og har heia på siden fattern tok meg med på Bislett en dag i 1978 har gitt en del oppturer og nedturer. Seriegull og cupfinaler er konkrete resultater, men jeg er rigget sammen sånn at det er enkeltepisodene som vekker de beste minnene. Jeg trenger ikke ta dem her siden jeg i dagens tekst skal fram til noe helt annet som gjør at jeg føler meg tvunget til å redigere foredragene mine, en liten justering som gir anledning til å snakke litt mer om dette som har med kulturforskjeller å gjøre.
De er det mange av i fotballen.
De er det mange av i næringslivet.
Kulturforskjeller kan være bra.
Kulturforskjeller kan skape dynamikk og entusiasme og de som tror de kan noe om dette med hvordan man kan tjene penger vet at dynamikk og entusiasme er et ganske bra virkemiddel.
Man kan si at Vålerenga mot Lillestrøm er en kulturforskjell.
Men kanskje ikke …
Klanen og Kanarifansen møter opp på stadion for å støtte laget sitt og se fotball.
Stikkordet er fotball.
Fotball.
Elleve mann på hvert lag som spiller med en ball som de skal få inn i motstanderlagets mål flere ganger enn det andre. Det er det spillet dreier seg om i to ganger førtifem minutter og med spilleregler som ikke er så jævlig vanskelig å skjønne.

Jeg går ikke i operaen – det er ikke noe for meg – men jeg respekterer at det finnes mennesker som syns det kan være fint å sitte og høre på dette. Jeg er samtidig sikker på at de som syn det er fint å sitte og høre på dette ikke vil bli forstyrret av noe annet som ikke hører hjemme i operaen.
Av og til går jeg på konsert.
Av og til går jeg på kino.
Av og til går jeg i skogen.
Det jeg syns er teit er at det finnes folk som syns det er greit å mixe alt dette i en box.
Det blir feil.
Det blir feil fordi hele poenget blir borte.

Dagens innlegg kan bli langt.
Det skal ikke bli det.
Jeg skal rett og slett avslutte akkurat nå med å være så frekk og freidag et jeg kopierer inn en link til en annen blogg. Teksten lyder «Dagen da Vålerenga svikta …» av en som kaller seg dikerns:dump. Nå vet jeg ikke hvem denne dikerns:dump er, men han skriver veldig bra i innlegget sitt som handler om hvordan en sponsor kan tillate seg å misbruke Vålerenga Fotball i et reklamestunt. Nå kan man si at fotballen er så gjennomsyret av kommers fra før og at man bør være takknemlig for at noen i det hele tatt gidder å betale hva det koster å holde det gående, men det blir faktisk feil når man fyller lommene samtidig som man tapper sjela.

Fotballsupportere er en gruppe mennesker som ofte blir stigmatisert – i negativ forstand – men med tanke på hvor mange fotballsupportere man finner over alt i verden så kan det være lurt å vurdere om man kan finne en eller annen allianse i dette spillet som gjør at du lettere kan flytte dine egne brikker på brettet ditt.
Det er noe av dette mitt eget foredrag handler om.
Det handler ikke om juks eller voldtekt.

Dagens musikktips sier seg selv – de som heier på andre møkkalag får ha meg unnskyldt …

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s