Et lite stikk om lederutvikling

Det er ganske mange interessante debatter om talentutvikling for tiden og noe av det jeg syns er mest interessant er hvordan mange av konsulenthusene velger å hive seg på.
Gratis markedsføring.
Yes.
Jeg finner det rimelig snevert at konsulenthusene trekkes inn – de bør stille med et ganske sterkt habilitetsproblem når de i den ene debatten etter den andre trekker fram viktigheten av omstillingsprosesser og lederutvikling.
Jeg kaller det bullshit.
Spesielt når jeg sjekker hvilke selskaper som uttaler seg og hva de møter opp med.
Spesielt når de som snakker viser seg å være såkalte ledertalenter.
Grøss.

Jeg finner det også interessant at mange ikke liker å erkjenne at personlige egenskaper er avgjørende men vektlegger at alt kan læres. Det mest interessante i dette, er at «mange» i denne sammenhengen er representanter fra ulike opplæringsinstitusjoner og enda flere er broilere som har blitt klekket ut av de samme anstaltene.
Heter det anstalt, forresten?
Tror det …

Jeg fanget opp en tekst i DN hvor Thomas Henriksen fra Right Management nevner at man ikke blir en god leder av å gå på skole og får gode karakterer.
Hei Thomas!
Jeg spanderer første runde.
Dette er en uttalelse etter min smak og jeg legger spesielt merke til at det er gode ledere som må utvikles videre, settes i kontakt med likesinnede og at det må tas hensyn til at folk er forskjellige.
Sukk – tenk om vi kunne stengt inntakene til BI & Co for noen år for å få en slutt på denne innavlsprosessen som pågår i næringslivet … parallelt kan man slippe til en del av de som er 45+ med riktige egenskaper og ikke minst erfaring. Bestiller gjerne en bayer til Julie Enevold i AZ i samme slengen som poengterer at lederutvikling må styres og forankres i ledelsen og ikke fra HR som alt for mange bedrifter driter seg ut på.
HR er ikke annet enn facility management.
Hva med å slippe til de som vet hva man snakker om?

Dagens musikktips er NERD med «You Know What» – fortsatt god sommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s