Agurknytt: Uønsket

Direktoratet har bestemt at de skal utryddes, utbredelsen har spredd seg i rekordfart og de tar over fullstendig der de er.
De er uønsket i Norge.
De kan være fargerike og vakre å se på, men de hører ikke hjemme her.

De som følger med i nyhetsbildet for tiden har for lengst skjønt at det er de fargerike lupinene som det er snakk om. Artsdatabanken er opprettet for å være en formidler av kunnskap om norsk biologisk mangfold. En viktig del av denne oppgaven er å fremskaffe og formidle oversikter over fremmede arter i Norge, og gjøre vurderinger av den økologiske risikoen knyttet til den enkelte fremmede art. De har laget en omfattende svarteliste som viser den første offisielle oversikten over økologiske risikovurderinger av fremmede arter i Norge.
Interessant lesing.
Spesielt med tanke på at arter kommer og går.
Noen kaller det evolusjon.
Det er jo egentlig ikke så annerledes med oss mennesker, vi har forandret oss over tid og flakket rundt og strødd rundt oss og det finnes sikkert en del arter som har oss på svartelisten sin med tanke på hvor mye kødd vi har stelt i stand. Klimafolket har sikkert ferie siden de ikke ser sitt snitt til å markere seg – med mindre det kan ha godt opp et lys for dem at klimatiske endringer er noe som har eksistert siden tidenes morgen.
Det er faktisk derfor vi er her …

Rasismeparagrafen tar for seg diskriminerende og hatefulle ytringer rettet mot en gruppe på grunn av farge, nasjonalitet, leveform eller orientering. Dessverre gjelder det ikke i den botaniske verden, mest fordi det er menneskene som har laget reglene – vi som hersker over alt og alle – og i dette tilfellet har vi ingen problemer med å akseptere etnisk utrensning. Personlig ville jeg heller fronte en sak som krever død over kjedelige thujahekker i stedet for disse fargerike innslagene – disse lupinene gjør jo bare så godt de kan med å gjøre omgivelsene litt mer sexy, ikke sant?

Det er vel snart på tide med et fakkeltog.
La oss møte opp med hver vår lupin og vise vår misnøye med de som er motstandere av sexy natur.
Fortsatt god sommer …

Dagens musikktips er COLOR ME BADD med «I Wanna Sex You Up»

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s