Tenker på Sigrid

Det var en ganske merkelig stemning på t-banen i dag. Det var som om passasjerene satt og speidet ut av vinduene i håp om å se Sigrid, mens politiet dessverre kunne fortelle på radioen at nattens etterforskning ikke har gitt noen nye spor. Denne uvissheten må oppleves som forferdelig tung for de pårørende, og mine tanker går til alle som kjenner henne …

Jeg vet ikke hvem hun er, men oppfatter en viss «nærhet» med tanke på at dette er i min egen bydel.
Det er jo sånn det ofte blir når det skjer et eller annet som ikke skal skje.
Det skjer jo ikke her, gjør det vel …
Det spiller i og for seg ingen rolle hvor hun kommer fra, for det er nettopp disse stygge tankene om at det kan ha skjedd noe som vi ikke skal tillate i samfunnet vårt som dukker opp i hodet mitt.
Norge skal jo være verdens beste land å bo i.

Mistanken om at det har skjedd noe kriminelt blir sterkere etter hvert som timene går.
Dessverre.
Jeg blir noen ganger skremt over mitt iboende hat for mennesker som utfører stygge handlinger mot andre mennesker og spesielt saker som dette med tanke på at jeg er pappa til to jenter. Jeg håper at jeg aldri vil få oppleve noe sånt og nevner dette iboende hatet som jeg tror vil få meg til å utføre handlinger som kanskje ikke kan forsvares i en rettsstat. Jeg tror jeg deler disse tankene med de fleste.
Jeg blir likevel skremt av disse tankene og håper at dette er noe alle skal få slippe samtidig som jeg vet at Gud i Himmelen eller Faen i Helvete gir meg styrken jeg trenger …

Det kom en reportasje rett etter denne saken når jeg hørte på morgennyhetene på radioen mens jeg sto på t-banen, og den påfølgende nyheten handlet om kriminalomsorgen som ønsket å legge ned flere fengsler.
Da slo jeg av.
Jeg velger også å svitsje til andre kanaler når jeg ser spykologer på tv som forsøker å bortforklare kriminelle handlinger basert på vanskelig oppvekst, kulturkollisjoner og annet fjas.
Jeg har skrevet om dette en rekke ganger tidligere og kommer helt sikkert til å skrive mer.
Ikke nå.
Rett og slett fordi jeg ikke ønsker at det skal linkes mot denne konkrete saken.
I stedet velger jeg å ha gode tanker om Sigrid og at hun snart kommer hjem til familien sin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s