Mannen som alle snakker om

John Carew er kanskje på vei tilbake til Vålerenga. Denne store spilleren som har vært med på å prege norsk fotball i mange år hvor litt for mange kanskje kunne vært fokusert på andre ting enn vesker og tatoveringer og damer.
På den annen side så er det jo sånn det har blitt.
Fotballstjerner er ikke noe bedre enn popstjerner.
Det går jo stort sett ut på det samme.
Underholdning.

Jeg innrømer at jeg er litt skeptisk.
John Carew er på vei ned og ut og har i alle år snakket om å avslutte karrieren i klubben i hans hjerte.
Isolert sett en god sak.
Det med klubben i sitt hjerte, mener jeg.
Jeg siterer talsmannen i Klanen, Christian Kjellsen, som forteller hvordan supporterne bygget opp denne John Carew til det han ble og at det vil være trist hvis de skal være med på å bryte han ned.
Når jeg først er i gang, klipper jeg litt til:
– «Vi er jo kommet dit at vi egentlig bare er fornøyde dersom noen scorer mål for oss. Ingenting er hyggeligere enn at Carew kommer tilbake og avslutter karrieren her med å bli toppscorer i eliteserien …»

Sammenligningen mot arbeidslivet er slående for mitt vedkommende. Dersom jeg mottar en åpen henvendelse fra en som virkelig har lyst til å jobbe hos meg og som har de kvalitetene som jeg ser etter, så vil jeg selvfølgelig snakke med vedkommende.
Stikkordet er motivasjon.
Jeg bryr meg ikke om hvor gammel eller ung vedkommende er dersom vedkommende kan gjøre jobben som skal gjøres. Jeg er nemlig klar over at «de eldre» gjør ting litt bedre.
Det har rett og slett med erfaring å gjøre.

John Carew har opplevd mye som fotballspiller.
Han har spilt i alle de store ligaene, har vunnet Kniksenprisen og spilt på landslaget.
Han har sikkert opplevd mye på partyfronten, også.
Det er dette som muligens kan hindre han, nemlig det bildet som sentrale mennesker blir påvirket av.
Akkurat som i vanlige jobbsøkerprosesser hvor spørsmålet blir om vedkommende klarer å holde fokus på de riktige tingene og identifisere seg med den kulturen, visjonen og verdiene som preger bedriften eller organisasjonen. Dessuten er det vanlig at det skjer noe med nevnte kultur når det dukker opp nye elementeter. Det er akkurat på samme måte som når luften begynner å gå ut av festen og det tropper opp en gjeng med deilige damer eller handy hunks.
Stryk det som ikke passer.
Dette kan lede meg inn på dette med «ting man gjør utenfor jobb» og som kanskje ikke de som jeg jobber med bør vite eller skal vite og sånne ting.
Det er nemlig feil.
Det betyr faktisk mer enn du er klar over …
Husk at du blir guglet.
Jeg har skrevet noe om dette tidligere – sjekk i arkivet – og gir ikke plass til dette i dagens tekst.

Jeg er med andre ord litt usikker på motivene til John Carew samtidig som jeg tror at han heller ville valgt Qatar eller USA dersom hans eneste motiv var dette med penger.
Jeg er spent på fortsettelsen.
Det er jo «klubben for alle» …

Det er endelig fredag og en passende snutt er JAMES BROWN med «Papa’s Got a Brand New Bag»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s