Unngå CV-fellene

Jeg klipper fra Aftenposten som tar for seg arbeidsgivere som ser etter grunner til å ekskludere deg fra søknadsbunken. Det dukker stadig opp spesialister som mener ditt og datt, og denne gang er det en som mener at de fleste reagerer negativt på avvik fra standarden med påstanden om at små grafiske sprell kan gjøre at du ikke når opp til en shortlist blant søkere.
Nja …
Jeg er ikke helt enig i den påstanden, men støtter hans oppfølgingskommentar om at det er mange uprofesjonelle rekrutterere med overdreven tro på egen evne til å plukke riktig kandidat. Grunnen til at jeg ikke er enig, er at layout og design kan fortelle ganske mye on en person – da mener jeg ikke gjalla og fjas og border og sånn, men små grafiske detaljer som «luft» og font og generell setningsoppbygging og -plassering. Du lager nemlig et dokument som skal vise hva du kan og hvordan du velger å presentere denne til en fremmed.
Arkivet mitt er stinn av CV-tips …

En tidligere kollega av meg hevder i den samme teksten at personlige egenskaper ikke skal gjenspeiles i en CV.
Han er i og for seg programforpliktet til å nevne dette, men jeg mener uansett at det er feil fordi en CV må kunne stå på egne ben uten støtte fra en god søknadstekst. Dette kan du løse ved å skrive noen gode ord og kommentarer i et tekstfelt som du kaller «Nøkkelkvalifikasjoner», «Profil» eller kanskje «Personlige egenskaper».

Det er trist at rekrutteringsprosessene blir industrialisert med elektroniske verktøy. Strømlinjeformede skjemaer legger klare føringer på formen, gir liten fleksibilitet for de som ønsker å skille seg ut i mengden hvor tanken er å bidra til et mer rettferdig arbeidsliv.
En god tanke.
Det blir med tanken …
Feilansettelser skyldes i de fleste tilfeller en dårlig gjennomført rekrutteringsprosess.
Mennesker ansetter mennesker.

– «You’re a traveller, not a passenger in life» … en setning som gir en glidende overgang til dagens musikktips som er BRAND NEW HEAVIES med «You Are the Universe»

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s