Historien om en flittig maur

Det var en gang en maur som gikk til arbeidsplassen sin hver morgen for å jobbe.
Mauren var flittig og likte jobben sin.
Lederen, løven, ble overrasket da han fikk se at mauren var så effektiv uten at det var noen som ledet arbeidet, er det mulig liksom, før han kom på den gode ideen om at mauren kanskje kunne bli enda mer effektiv hvis han hadde noen som kunne lede arbeidet.

Løven ansatte kakerlakken som hadde lederutdanning og hadde lært seg hvordan man kunne lage grundige rapporter. Kakerlakkens første oppdrag var å lage et arbeidsskjema, og da fant de ganske raskt ut at de trengte en sekretær. De ansatte en edderkopp for å holde rede på arkivet og svare på telefoner. Løven var selvfølgelig veldig begeistret over å få alle de fine rapportene som kakerlakken skrev, og ba han lage diagrammer over produksjonen og analyser av utviklingen, – fine dokumenter som han kunne vise til sjefen sin.

Kakerlakken kjøpte ny pc og ansatte flua som ansvarlig for den nye IT-avdelingen. Mauren, som tidligere var en glad og produktiv arbeidstaker begynte å mislike jobben sin siden han var tvunget til å gå på mange kurs for at han skulle få papirer som bevis på at han kunne gjøre jobben som han hadde gjort i mange år i tillegg til at noen fant ut at han måtte lære hvordan han skulle beskrive arbeidet sitt i ulike rapporter og registrere avvik. Løven skjønte at det var på høy tid å ansette en sjef til enheten der mauren jobbet, han ansatte kleggen som pliktskyldigst kjøpte seg en fin matte og en ergonomisk arbeidsstol til kontoret.

Kleggen trengte også en personlig assistent for å kunne framstille en plan for å optimalisere arbeidet og budsjettet. Enheten hvor denne mauren jobbet var ikke lenger en trivelig arbeidsplass, alle var irriterte og urolige for framtiden sin. Kleggen foreslo for løven at man burde foreta en arbeidsmiljøkartlegging. De leide inn en hel haug med biller som kom fram til at maurens enhet hadde høyere kostnader og produktiviteten hadde minsket.

Løven bestemte seg for å ansette uglen som var en velrenommert konsulent som skulle komme med forslag til forandringer. Ugla gransket virksomheten i tre måneder og fikk fram en gigantisk rapport hvor resultatet viste at det var for mange ansatte i selskapet.
Mauren var den første som måtte gå.
Rapporten viste nemlig at han led av «mangel på motivasjon og hadde en negativ innstilling».

Dagens musikktips er JOHN LENNON med «Working Class Hero»


Disse sidene ble opprinnelig produsert for å gi karrieretips med filosofisk vri – legitimert av min egen erfaringsbakgrunn og krydret med spontant oppgulp fra ting som opptar meg i hverdagen.
Kan inneholde spor av nøtter, – bør serveres med kaffe og ironimodus.

Klikk her for å komme til Den ultimate jobbsøkerboken

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s