Engasjement påvirker helsa

Man kan lese i Ukeavisen Ledelse at en professorstipendiat og flere forskerkollegaer har funnet ut at det er bedre å trives på jobben enn å ikke gjøre det.
Nå er det ikke akkurat det som står i teksten, men det er sånn det er lett å tolke den.
Utrolig hva folk forsker på …
Jeg skal kanskje ikke si noe med tanke på at jeg hauser mine sosialantropologiske selvstudier i denne bloggen, men på den annen side – eller til mitt forsvar, om du vil – så er dette basert på fritidsinnsats uten hverken stipend eller annet. Lurer på hvordan disse «forskerne» har det på jobben ….
Eller – jeg vil vel egentlig ikke vite det.

Jeg kom til å tenke på denne – siden det er helg og greier – en greie om noen forskere ved helsedepartementet som begynte med et spennende forskningsprosjekt basert på analyser som viser innhold av kvinnelige hormoner i øl.
De valgte å utføre et vitenskapelig forsøk for å avdekke hvordan dette i praksis slår ut. Teorien er at øldrikking gjør menn til kvinner, og for å teste dette ga man 100 mann 6 halvlitere med øl med beskjed om å drikke opp innen 1 time.

Observasjonene viste at alle mennene la på seg, snakket ustoppelig uten mening og ble følelsesmessig ustabile. De kunne ikke kjøre bil og klarte ikke å tenke rasjonelt, kranglet over ingenting og opplevde seg selv og sitt som verdens midtpunkt.
Det er ikke planlagt videre testing.

Her er EARTH, WIND & FIRE med «September»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s