Vi lar oss bløffe hele tiden

Jeg klipper fra Aftenposten som forteller hvordan matprodusentene pynter på virkeligheten når de skal selge produktene sine – hørte også en snutt på morgennyhetene i dag som tok opp den samme problematikken. Man skal ikke langt tilbake i tid at det var mange som sa «du får hva du betaler for» men dette har tydeligvis ikke lenger noen sammenheng.
Det har etablert seg en ukultur der matvareprodusentene lurer oss, forteller Forbrukerrådets direktør, Randi Flesland.

Jeg er ingen tilhenger av at man på død og liv skal regulere markedet, men det må da for faen gå an å kjøpe noe som du vet hva er.

Du er kanskje opplært til å tro at filet er rent kjøtt, men når du kjøper kalkunfilet får du 52 prosent kalkun, 30 prosent høne og resten er diverse tilsetningsstoffer – du betaler for filet som er skåret opp i tynne skiver, og blir lurt.
Matbløffen vi utsettes for skyldes ene og alene at produsentene ønsker å tjene mer penger.
Det er jo krystallklart.
Et godt eksempel på mennesker som har roller de ikke burde ha.
Et godt eksempel på grådighetskulturen hvor man styres av profitt og raske penger.
Det finnes mange flinke økonomer, men de har ingen ting i ledende posisjoner å gjøre.
Økonomer er facility management.

Jeg husker jeg takket nei til et rekrutteringsprosjekt hvor oppdragsgiveren ønsket en controller som skulle jobbe tett på kategori- og produksjonsmiljøene i hele kjeden rundt, de skal ha kred for at de var åpne i forhold til svar på kartleggingsspørsmålene mine rundt stillingens hovedformål hvor jeg fant ut at dette ikke var noe som jeg ønsket å være med på.
Grøss.

Det virker som om dette med bløffing mer eller mindre er akseptert i de fleste miljøer. Dagens tekst er bare et eksempel, og du skal ikke se bort fra at det vil dukke opp flere «overraskelser» når Forbrukerrådet først har kvesset sablene sine og legger ut på sit korstog i matbutikkene.
Snart vil du se de ekle trynene på matvaremafiaen – de fire store som bestemmer hva vi skal spise og hva vi skal betale.
You will get an offer you can’t refuse.

Vi som er forbrukere gir vel egentlig litt faen, vi også.
Det virker som om det er greit å pynte på litt så lenge man kan tjene mer penger.
Når alt kommer til alt, så ligner landet vårt på en hore …

Her er UB40 med «Food for Thought»

2 kommentarer

  1. Enig Morten!
    Det ble jo fulgt opp med debatt, hvor matvaremafian og baktusmor fra matilsynet babblet i vei. En pinlig seanse, hvor Reitan skylder på leverandørene. Har de forresten noe valg hvis de skal inn i hyllene på Rema…. Prisene Må ned for at vi skal få billigere mat… Nesa til Reitan vokste jo som nesa til Pinoccio. Gutta blir jo milliardærer på og ta på seg englevingene og redde oss med billig mat. Ikke lett og spise sunt. Nå når jeg er blitt 47 år og begynnt med lesebriller og må lese bakpå alle matvarer for å se om de lurer i meg dritt. Det tok forbrukerrådet noe timer i butikkene for å ta tak i dette. Baktusmor i mattilsynet har sikkert mye og gjøre og går rett i forsvar. Dette er vel opplagt. Men nå skal Reitan ordne opp sa han….på tv… Dette har han visst og sett lenge. Nå fikk han PR og kunne ikke dy seg. Så får vi se.. Visste du forresten Morten at det er hele 3 % sjokolade i sjokoladepuddingen. God helg! Vi blogges:) Even

    Det er ikke plass til kvalitet.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s