Terapi og straff

Sigrid er omsider funnet og to menn er siktet for å ha bortført og drept henne og kastet henne som om hun var avfall. Ingen kan forestille seg hva den stakkars jenta har gjennomgått.
Mennesker som står fram og viser at de bryr seg får kritikk for sitt gryende raseri, og jeg minner om at det bare er litt over et år siden majoriteten av det norske folk var for dødsstraff.

Jeg syns det er et sunnhetstegn at folk blir rasende og vil ta hevn.
Jeg syns det er bra at vi klarer å få fram det primitive i oss.
Det er bra fordi det viser at vi er mennesker som lar oss bli engasjert følelsesmessig.
Vold blir nemlig ikke tatt på alvor i dette landet.
Det oppfordres til rettferdighet og tilgivelse.
Her var vi en jævel som er tidligere domfelt for å ha slått ned en jente med jernstang – framprovosert av indre stemmer som en spykolog tåkelegger som dyssosial personlighetsforstyrrelse.
Sannheten er at det ikke er alle som kan rehabiliteres.
Sannheten bekreftes av alt for mange sannhetsvitner som blir ofre for disse syke menneskene som tvinger dem til taushet med vold og faenskap. Stakkars Lille Norge dersom grundig etterforskning fra flinke politifolk viser seg å være mangelfull og de har arrestert feil mann.
Da bryter helvete løs.
Det er kanskje ikke lov å skrive det men jeg gjør det likevel, men bare så det er sagt så er det ikke jeg som oppfordrer til at «helvete skal bryte løs» – jeg vet bare av erfaring at det er noe av det som vil skje …
Og til dere «kriminalomsorgere» og «rettferdighetsprinsippryttere» er jeg fullstendig klar over at mannen ikke er dømt for disse grufulle handlingene som nylig har funnet sted – vel og merke i skrivende stund – men sannheten er at sånne mennesker med skarpe rulleblader ikke hører hjemme sammen med ordentlige mennesker. Og er det ikke rart at hver gang disse jævlene kommer i fokus så spretter det ut naboer og bekjente som ikke kan skjønne at noe sånt kunne skje.
– «Han var jo så hyggelig …»
– «Han pleide å ta inn avisen for oss, vanne blomster … »
– «Vi har ingenting å utsette på han, vi …»

Hver jævla gang!

Jeg hører merkelige stemmer i hodet mitt som ber meg om å stå foran i køen med jernstang samtidig som jeg er tilregnelig nok til å vite at politiet har hjemmel for å forfølge mennesker som retter drapstrusler på nettet.
Politiet må gjerne komme.
Politiet er alltid velkommen hjem til meg.
Jeg støtter politiet i deres krevende arbeid og syns det er for jævlig at det rettes så mye kritikk mot de som faktisk gjør noe i stedet for å gjøre noe med alle «systemfeilene» som hindrer flinke folk i å gjøre jobben sin.
Jeg har kaffen klar.
Alternativt kan jeg melde meg selv så slipper politiet bensinutgifter og overtid.
Jeg jobber like over gata for politihuset på Grønland, så det er jo samme veien.
Mulla Krekar ble jo dømt for langt mer subtile trusler enn mine.
Jeg regner med at det skal være likt for alle.
Jeg er for øvrig typen som passer bra til samfunnstjeneste – jeg jobber nemlig med samfunnsnyttige gjøremål, så dagene blir vel ikke så veldig annerledes dersom det er dette alternativet som blir vurdert for mitt vedkommende. Alternativt hadde det vært fint om jeg kan utsette en eventuell fengselstraff til jeg blir litt skrøpeligere og dårligere til beins og sånne ting, de norske fengslene er jo bedre enn de fleste gamlehjemmene i dette landet.
Fengslene er vel fulle fra før, så da blir det litt sånn win-win, gjør det ikke …?

Jeg er for øvrig ikke tidligere straffedømt.
Jeg er faktisk sikkerhetsklarert «strengt hemmelig» og det er vel egentlig ikke så veldig mange som er det.
Jeg er med andre ord tilregnelig og er jævlig stolt over å være et menneske som lar meg bli følelsesmessig engasjert.
Dere som er uenig, kan gå å legge dere.
Ta pillene deres.
Det er sent.


_________________________________________________________________________________________________________

4 kommentarer

 1. Jeg har nettopp lest teksten “mannen i gata og folk flest” og så følger du opp med denne.
  I all denne tristheten så klarer du å beholde en tekstflyt som mannen i gata og folk flest og sikkert de fleste andre i dette landet beundrer.

  Dette er store tekster, Morten.
  Jeg er stolt av å følge deg.

  – tima

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s