Bamadama

Jeg er sikker på at de fleste av dere har sett henne – hun er over alt, jenta som stolt viser fram fruktene sine i den fine kjolen sin med blomstereng og blå himmel i bakgrunnen.
Ja, nå husker jeg ikke i farten om det er blå himmel i bakgrunnen men regner med at det er det. Denne Bamadama er utrolig vakker i all sin uskylds prakt der hun trekker fram et slags forlegent smil som minner meg om noe jeg ikke har sett siden den gangen på hyttetur i ’85 hvor Amanda rullet seg rundt i gresset på tunet utenfor hytta til Thomas og sa at jeg ikke skulle ta bilde av henne selv om det egentlig var det hun ville at jeg skulle gjøre.

Jeg som har jobbet som hodejeger i mange år har et mantra om at mennesket jeg ser etter skal være riktig på alle plan. Det er nemlig ikke bare å finne et eller annet hode som forsvarer en rask faktura.
Jeg er kjent for å gjøre mer for mine oppdragsgivere enn bare å sortere søknadsbunken basert på fine titler, mastergrader eller nisser og troll på en CV – attitide is everything – og jeg sammenligner ofte mot fotballen hvor man kan finne eksempler på mange ”gode spillere” som ikke får det til i sin nye klubb etter mye skryt og mas og fjas, rett og slett fordi de ikke trives med alt det andre rundt.
Da blir det ikke riktig.
Jeg har for øvrig en nabo som sammenligner meg med sånne fotballagenter, og jeg kan være enig i prinsippene selv om jeg vet at rekrutteringsbransjen for lengst har nådd dette lavmålet som kjennetegner spilleragentene hvor fokus ligger et helt annet sted enn der det skal.
Nok om det.
Jeg tenkte egentlig å skrive noen ord om casting, disse menneskene som finner de riktige menneskene som skal passe inn i reklamer og spillefilmer.
Det er derfor jeg trekker inn denne Bamadama.
Det er mange flinke folk i denne bransjen – tenker ikke på de som er foran kamera (selv om de er flinke, de også) – men de som finner disse folkene med de riktige uttrykkene, faktene og ikke minst innlevelsen.
Mye dårlig, også.
For all del.
Der det er mennesker er det søppel.
Jeg vet ikke hvem som caster for Bama. Jeg vet ikke om det er de samme som brukte disse triste fotballspillerne som jodlet i fruktdisken, men hvis det virkelig er de samme så skal de ha kred for at de har skjerpet seg.

Det er noe med blikket til denne Bamadama, smilet og holdningen og hele pakka som gjør denne reklamen så perfekt. Bamadama kommer inn fra intet og bare tar omgivelsene. Nå skal jeg innrømme at jeg ikke er så bevandret i modellverdenen slik at det kan godt være at denne dama har figurert på mye annet for alt jeg vet.
Det er ikke poenget.
De som har lagd denne reklamen har klart å få henne til å se ut som en som er hentet ned fra en eller annen bygd langt bort fra absolutt alt. Hun virker fullstendig uberørt av menneskehender selv om det sikkert fins en bygdetulling som heter Knut som sikkert vil påstå at han har hatt klåfingrene sine i nærheten av henne.
Jeg tror at dette er en jente som vi kommer til å se mer av.
Minner litt om Jenny Skavland, det var jo ikke så mange som hadde hørt om henne før pizzaspankingen for grandis. Samtidig er jeg villig til å vedde på at jenta i OneCall-reklamen snart blir programleder for et eller annet på TV3 eller TVN.
Anyways, jeg ble sittende å diskutere denne Bamadama med en ukjent fyr på bussen, og han mente at hun sikkert kunne komme fra Latvia eller noe sånt.
Typisk norsk, vet du.
Vi henter inn flotte ting og pensler på med litt rosemaling, så er vi der.
Kanskje det er noe i det.
Jeg er egentlig ikke så veldig opptatt av hvor noe kommer fra bare det passer inn der det er.
Trenger ikke kvittering.

Dagens musikktips er THE BEATLES med ”Strawberry Fields Forever”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s