Voldtekt under jobbintervju

Jeg har jobbet i rekrutteringsbransjen siden 1997, og i de senere år har jeg gjennomført en liten karriereforskyvning rettet mot ulike HR-relaterte engasjement og arbeid rettet mot karriereveileding – små sidesprang som kompletterer min erfaring rettet mot hele syklusen av et menneskes forhold til sin arbeidsplass. Jeg har ikke tall på hvor mange intervjusituasjoner jeg kan skrive om – festlige, pinlige, flaue, tåredryppende … you name it – men jeg er selvfølgelig lojal mot mine egne konfidensialitetsprinsipper.
Ja, ja …
Husker til og med en jente som jeg i etterpåklokskapens tilnærming forsøkte å legge an på meg.
Seriøst.
Hun var pen, elegant var kanskje et bedre ord, med glinsende perlekjede og rødt hår klippet i rett vinkel og ganske lekker i stram forretningsmessig drakt hvor den svake krummingen under det korte skjørtet røpet denne innerst til ytterst-greia som også ble bekreftet av lynraske glimt av blondestasen i utringningen.
Greit nok.
Dette var en fredag og jeg antok at hun skulle videre på noe annet spennende etter et kjedelig møte med meg.
Gutta kommenterte henne senere.
Noen av jentene, også.
Jeg er ikke typen som skryter på meg noe, men er sikker på at jeg kunne lagd noen fargesterke historier fra intervjuet. Ulven som blir voldtatt av Rødhette eller noe i den dur.
Hmm.
Nok om det.
Innledningen ble kanskje i lengste laget og kanskje litt i overkant pompøs til en liten notis publisert i papirutgaven til Aftenposten lørdag 15. september om en jente på femten som ble voldtatt i forbindelse med et jobbintervju i Molde. Tiltalte hevder at han ikke visste hvor gammel hun var, noe som jeg velger å tolke som at han ikke brydde seg om å lese hennes CV med mindre han hadde skumle hensikter i utgangspunktet.
Hmm.
Jeg er fristet til å tro det siste med tanke på at det kommer fram at denne mannen tidligere er dømt for seksuell omgang med mindreårige.

Tiltalen omfatter voldtekt, seksuell omgang med en jente under den seksuelle lavalder samt fotografering av jenta mens voldtekten foregikk.
Nyheten kan som nevnt leses som en liten notis.
Dette er med andre ord ikke førstesidenyheter.
Historien er skammelig nok i seg selv, men det er også skammelig at den avspises som en liten fjert i nyhetsbildet.

Her er MASSIVE ATTACK med «Safe From Harm»

2 kommentarer

  1. Det er skammelig at det du beskriver kun blir en notis i dagens nyhetsbilde. Men ser vi på dagbladet.no sin forside idag, så er det tydelig at vi er mer opptatt av tidligere pornoskuespillere og hvor mange kvinner Roger Moore har ligget med. Viktige nyheter altså.

    Liker

  2. Hmm, det er jo forskjell på voldtekt å seksuell omgang med mindreårig, men siden siktelsen også innebærer voldtekt, så er det vel likegyldig hvor gammel hun er, voldtekt er jo ikke greit uansett hvor gammel offeret er…Var et dumt argument av gjerningsmannen!! Helt grusomt at slikt skjer, og så på et jobbintervju! En ting om det var frivillig, men likevel, på et jobbintervju??

    Satt senest i dag og tenkte på slike situasjoner, merkelige situasjoner hvor man plutselig ender opp med sex, som for eksempel i et jobbintervju, det jeg reflekterte over var hvordan i all verden er det mulig å havne i en slik situasjon? Jeg forstår ikke hvordan folk har nerver til det, og hvordan klarer man å gå frem på en måte som gjør at den andre parten blir med på det? Hadde jeg vært seksuelt tiltrukket av en potensiell arb. Giver så hadde jeg likevel aldri turt å prøvd meg på han, særlig ikke under jobbintevjuet! Slike hendelser er liksom slikt man ser på film føler jeg!;P

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s