Innblikk i det harde studentlivet

02:42
Klokka nærmet seg tiden hvor desperate sjekketryner med riktig promille og farge på skjorta trålte lokalet med drømmer om fangst og pene smil mens de kikket håpefullt mot stadig styggere damer.
Morgendagen var langt unna.
Morgendagen eksisterte ikke.
Det var lenge til tiden med angst eller skryt eller bortforklaringer på bussen som førte dem tilbake til universitetet eller deltidsjobben de måtte ha for å ha råd til å drikke øl med studentkompisene sine.
Siste runde i baren var definitivt ingen æresrunde, snart ville løpet være over og de skal raske med seg det de kan av sigaretter, jakker og kanskje et halvfullt ølglass hvis sjansen byr seg.
Jeg hadde gjennomført noen foredrag på karrieredagen på universitetet og takket ja til å slå følge på studentkro.
Lenge siden sist, for å si det sånn.
Alibiet var perfekt påfyll for mine sosialantropologiske selvstudier.

Musikken hadde stanset og ukjente mennesker trakk seg fra dansegulvet og søkte tilbake til de mørke hjørnene, der hvor det var fritt og man trodde at ingen kunne se dem, man kunne være alene og finne en slags trøst i en kort og lykksalig tid som antageligvis ikke varte lenger enn til neste kveld men som akkurat i dette øyeblikket føltes som en evighet.
Det perfekte øyeblikk.
En evighet i det mørke hjørnet.
Jeg la merke til en mørk jente i enden av bardisken, jeg hadde henne i sideblikket og så at hun kikket i min retning. Muligens litt usikker på hva jeg gjorde i denne forsamlingen.
Jeg tok en slurk og lot som om jeg ikke hadde lagt merke til henne men at det antageligvis ville være like før, snudde meg ganske langsomt så hun ville være klar over at jeg snart ville se på henne og kunne velge se bort men hun fanget blikket mitt som jeg fulgte opp med et smil, ikke et hvilket som helst smil, men et sånt hei-på-deg-og-takk-for-sist-smil slik at hun ville få noen sekunder hvor hun ikke klarer å plassere deg og velger til slutt å smile tilbake for ikke å fremstå som overlegen eller glemsk.
Et ganske bra triks som pleide å funke hver gang i min egen glansperiode.
Det funket nå, også.
Jeg gikk mot henne, la merke til at hun hadde flyttet blikket så langt ned i glasset som det var mulig å komme og var nesten framme i det hun gløttet opp og det gikk opp for henne at jeg var på vei bort til nettopp henne. Jeg stanset akkurat der hvor hun måtte lene seg litt fram for å høre hva jeg skulle si, men trikset var at jeg ikke sa noe, bare et kort smil etterfulgt av fire sekunder som sikkert føltes som en evighet for henne inntil hun fikk for seg at det var hun som måtte si noe som jeg selvfølgelig ville gi inntrykk av at jeg tolket som at hun kjente meg igjen.
Det funket virkelig fremdeles.
Nervøse pianofingre klapret på et tomt vinglass, blikket virket litt flakkende som om hun ventet på en eller annen som kanskje ikke var meg, halvsløve mandeløyne som var i ferd med å miste det meste som var av glød. Hun sa ingenting, noe som jeg tolket som at hun var typen som foretrakk å uttrykke seg visuelt eller rett og slett ikke hadde behov for å uttrykke seg i det hele tatt. Under det pene dukkeansiktet hadde hun en yppig ballerinakropp pakket inn i en kort skinnjakke og svart strutteskjørt i tyll over svarte strømper.

I don`t know if this is what it seems
Is it real or just a fantasy
Aim to please is all you ever do
Making all my fairytales come true

Hun vridde seg litt rundt på barkrakken og strakk seg glatt og struttende bakover mot bardisken mens hun lokket innsmigrende og insisterte på å få oppmerksomhet ved å legge stemmen ned til et slags «klokken er what ever men jeg er våken og er kjælen«-leie. Jeg hørte at hun fulgte opp med noe om at jeg klarte meg bra, jeg trodde først det hadde noe med det andre å gjøre, livet og døden og kjærligheten og sånt, men så forstod jeg at hun mente foredraget mitt.

Scared of waking up and you`ll be gone
Face the truth and I`ll be all alone
Baby let`s get into the groove
Show me all you`re dirty moves

Hun het Mira og var som klippet ut fra et eventyr fra tusen og en natt. Det tok ikke lang tid før vi sto ute i frisk luft og sugde nikotin. Hun snakket med hele kroppen, det ble en del gestikulering og hun virket som en type som hele tiden måtte ta på den hun snakket med, i dette tilfellet meg, noe jeg egentlig ikke hadde noe i mot. Jeg kom borti hånda hennes som var veldig varm, ikke sånn klam og varm, men bare deilig varm. Hun minnet litt om Hennes & Mauritz-reklamedamene og det var egentlig en ganske bra ting å bli minnet om.
Det kom litt støy fra siden som tvang meg til å flytte blikket mot paret i det mørke hjørnet hvor lange armer grep rundt en pløsete jentekropp og fant den ene halvdelen av munnen hennes som en løve angriper en antilope, uventet og nådeløst. Det var ikke noe pent syn når to fulle mennesker kysset.
Det så jævlig dumt ut.
Jeg fikk en hånd på skulderen og kjente lepper mot øret uten at jeg kunne høre hva som ble sagt. Jeg merket bare blikket hennes gjennom den seige tåka som pakket seg rundt meg, kjente at øyelokkene mine var tunge og at det egentlig var sengetid for sånne som meg.
I en annen tid hadde jeg sikkert tatt henne med meg.
Nå var det bare et tidsspørsmål før jeg ville være ute av leken og klar for å smake steken.
Alternativet var å gi fullstendig faen.
Det var det jeg gjorde …

Her er WIGWAM med «In My Dreams»

3 kommentarer

 1. Dagen er ikke det samme uten bloggen din, Morten!
  Du kliner til med tastaturet ditt og kyler meg bort med de store tekstene dine.
  Rått og brutalt og deilig usensurert.

  Alex ;)

  Liker

 2. Jeg hadde tenkt meg hjem fra en møkkadag på jobben og så tikket det inn en oppdatering fra siden din som har holdt meg fast.
  Lyden står på full f**** og vi råkker i kontorlandskapet.

  DIGGER DEG !!!!!!!!!!!!!

  Amelia, Nina og Hedvig :) :) :)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s