Babes and blondes

Jeg henger på t-banen og gløtter ned på en fyr som sitter med kaffekoppen i den ene hånda og avisen brettet ut på fanget. Jeg tror han leser teksten til venstre som forteller at byrådet går inn for femti millioner kroner til utvidelse av Nordstrand kirke men på den annen side så kan det være at blikket hans hvilte mest på bildet av jenta i svarte blonder som reklamerer for to for prisen av en hos Kappahl.
Jeg fikk en merkelig tanke om at denne deilige kvinnen som lå på fanget hans i silkeglinsende avansert undertøy hadde en eller annen eksistens utenfor bildet, selvfølgelig hadde hun det, akkurat i dette øyeblikk hvor jeg flyttet meg litt nærmere, ikke påfallende og grådig, bare en svak forskyvning av vekt, en diskret ommøblering av balansen som gjorde det litt lettere å se brystene som nesten fløt ut av de svarte blondene der hun lå sanselig henslengt på en tilsynelatende behagelig sofa med det ene låret trukket litt opp og med en gjennomsiktig truse som diskret antydet et mørkt og frisert kjønn rammet inn av stramme hofteholderstropper, akkurat nå gikk hun rundt i en eller annen forretning, handlet melk og brød, kanskje satt hun på kafé med en god venninne og smilte og lo og kanskje til og med hadde på seg akkurat dette undertøyet mens hun drakk cappuccino fra slanke glass totalt uvitende om at en eller annen fremmed gjøk satt på t-banen og hadde ståpikk på grunn av henne.

Jeg passerte Helsfyr og kom til å tenke på Cathrine Larsen som ledet dykkerkurset på Møllergata Skole for lenge siden. Jeg gikk i åttende og hun var i begynnelsen av tjueårene, de andre gutta dro videre på hockeytrening og vi endte opp alene i garderoben. Cathrine var fullstendig usjenert, jeg pleide å late som om jeg ikke brydde meg om at hun var naken, overrasket meg selv over hva jeg var i stand til å prate om og følte meg jævlig voksen, tror nok at jeg klarte meg bra siden hun hverken hastet med å kle på seg eller virket overlegen eller noe sånt.
Jeg hadde til og med tenkt tanken at hun kanskje rett og slett syns det var litt spennende å vise seg fram for en smågutt. Jeg klarte på et eller annet vis å betrakte henne uten at jeg egentlig betraktet henne, eller ga inntrykk av at jeg gjorde det, når hun sto like ved siden av meg og bøyde hodet og presset det mot det store håndkledet hun holdt i hendene, de hurtige bevegelsene når hun frotterte håret, brystene som dirret og velbehaget i ansiktet hennes når hun lot det myke stoffet gli over skuldrene og først strakk ut den ene armen og tørket og så den andre, hvordan hun la håndkledet på gulvet når hun var ferdig, huket seg ned og tørket føttene innen hun rettet seg opp og sto naken foran meg og lot meg se det de andre gutta på dykkerkurset bare kunne ane gjennom den glinsende våtdrakten, den langstrakte, faste kroppen med hoftenes bue og den pjuskete pusekatten som klebet mot huden mens hun fant klærne sine, løftet foten fra gulvet og strakk den inn i trusa som hun førte langsomt oppover leggene og låret og trakk vrikkende på plass, jeg så virvelene i ryggraden hennes og de smale skuldrene som håret klistret seg til der hun rettet seg opp og ristet på håret.

Det som gjorde disse kveldene så spesielle var at dette ble min lille hemmelighet, jeg gikk ikke rundt og snakket om at jeg hadde sett henne naken eller noe sånt, ikke for at jeg var redd for at noen ikke ville tro meg, men det var som om Cathrine og jeg hadde vår egen lille greie.
Dessuten var hun den første jenta jeg så med skikkelig sexy undertøy, bortsett fra på bilder selvfølgelig. Hun kledde seg opp med deilige stringtruser og sexy brystholdere med blonder og silke og fine topper og gud eller faen i helvete som jeg misunte typen hennes som kom hjem til noe sånt.
Ja ja.
Jeg tror det var den samme tiden som jeg var forelska i lærer’n, også. Hun het Thea og var vikar i et halvt år etter at vi hadde klart å ta knekken på den opprinnelige klasseforstanderen. Når du hadde rakt opp hånda stilte hun seg nesten alltid skrått bak deg og bøyde seg fram og lente brystene mot skulderen din, eller i hvert fall ett av dem.
Det var nesten bare gutta som ba om hjelp.
Jeg husket en gang jeg sto fast med noen ligninger og rakk opp hånda og kjente brystet hennes mot skulderen og mot det ene kinnet, jeg holdt nesten på å besvime, det svartnet for øynene og jeg tenkte at det sikkert ikke ville gjøre noe om jeg døde i det spesielle øyeblikket. Jeg tror hun la merke til at det skjedde noe med meg for hun la hånden på armen min og spurte om det var noe i veien.
Det gjorde selvfølgelig ikke saken bedre, men i brøkdelen av et sekund hørte jeg min egen replikk:
– «Jeg er ikke helt bra … jeg tror jeg holder på å bli voksen».

Her er KYLIE MINOGUE med «Spinning Around»

6 kommentarer

 1. Kylie!
  Kylie?
  Ha, husker jeg var forelska i den dama og husker plakaten vi bøffa fra Aker Brygge.
  Det var tider, Morten.
  Skjønner at det går bra med deg, bloggen din er STOOOOR og det er vel kanskje på tide at vi følger hverandre via «andre kanaler» enn disse digitale greiene.
  Ringer deg en dag.

  Håvard

  Liker

 2. Søkte på «babes» og kom inn hit og ble definitivt ikke skuffet.
  Endelig har jeg funnet en blogg med innhold og meninger.
  Dette er bra saker, Morten Besshø !!!

  Harald W

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s