Research – moteblogger

Noe av det mest spennende i min jobb som hodejeger er dette med research. Dersom du sjekker dette ordet i en ordbok, så vil du finne ut at det har noe med forskning å gjøre og i denne konkrete sammenhengen går det ut på å finne ut så mye om stillingen som mulig og hvor aktuelle kandidater befinner seg, hva de kan og hvordan man skal få tak i dem. Deretter følger man opp med rollen som historieforteller og ender man opp med noen kandidater som man snakker litt mer med, for å si det sånn.
Det hører for øvrig med til historien at jeg ikke er tilhenger av begrepet «hodejeger» da jeg er av den oppfatning at det skal mer til enn bare et hode for å utføre en jobb.
Kanskje «menneskejeger» er mer dekkende.
Personlig så kaller jeg meg rekrutteringsrådgiver, men syns nok egentlig at det høres litt blasst ut.
Nok om det.
Jeg skal fram til et par henvendelser jeg har fått hvor jeg trygt kan bruke begrepet «dårlig research». Det ene selskapet skal promotere OL i Oslo ( *grøss* ) og det andre er et rådgivingsselskap som jobber med unge ledertalenter ( *grøss* ). Litt research fra menneskene bak og de kunne ha brukt den dyrebare tiden sin på kandidater som identifiserer seg med dette, mulig at det er faktureringskåtheten som forsvarer slett hastverksarbeid med spontane henvendelser som ligner spredte skudd med hagle, men dog …

Jeg har jo i en rekke innlegg skrevet om bruk av sosiale medier i rekrutteringsprosesser, og det er noe som funker på godt og vondt – klikk på «sosiale medier» i stikkordskyen til venstre – vondt hvis det kommer opp noe drit som ikke hører hjemme på arbeidsplassen og godt hvis du skriver om noe som definitivt hører hjemme der. Facebook, twittermeldinger og blogger har seilt opp til å bli en solid referanseportal for egne kandidatsøk. Her er det mye informasjon om kandidater – på godt og vondt – og jeg finner det faktisk overraskende at det er så mange mennesker som ikke benytter seg av de mulighetene som ligger rett foran trynet sitt stort sett hele dagen.
En rekrutteringsprosess skal minimum dekke fire områder, nemlig kompetanse, resultater, personlighet og motivasjon. Fritt fram …

Dette leder meg til hvilke arenaer som det kan være lurt å bevege seg i når man skal identifisere en gruppe mennesker – noe som helt klart henger sammen med begrepet «research» – og jeg har en hyggelig forespørsel fra en av mine kunder som ønsker at jeg kjører et rekrutteringsprosjekt for å finne et menneske som med all sannsynlighet befinner seg i denne bloggeskyen.
Jeg er egentlig fyllt opp med andre ting om dagen, men fikk likevel lyst til å ta med meg denne – dersom du kjenner noen som ser etter en spennende jobb som kombinerer klær og sosiale medier, så videreformidler du denne linken.

Her er MADONNA med «Vogue»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s