Sjekk om du passer inn

Jeg klipper fra Aftenposten i dag og en tekst som handler om hvilke fem personligheter som er nødvendig for å passe inn på jobben. Det er jo nemlig sånn at dersom du putter de ansatte i sin egen boks i organisasjonskartet basert på det de kan og stillingsbeskrivelser, kan du gå glipp av menneskene som virkelig kan gjøre en forskjell.
Jeg har sagt dette en rekke ganger, men her blir det referert fra selveste professor Josh Linkner. Nå skal det sies at jeg er litt usikker på hvem denne professoren er, men han mener i hvert fall at det er mange bedrifter som går i fella og tenker posisjoner i stedet for å hente ut den ansattes fulle potensial.
– «Vi har en tendens til å ansette likesinnede, slik at vi får en gruppe som er altfor homogen. Dermed mister vi menneskene som kan tenke annerledes«, hevder Josh Linkner.
Gode ord.
De fem bestemte egenskapene det vises til er de visjonære, gjennomførerne, de med spesielt hjerte for kundene, gatekjemperne og promotørene.

En god tekst som helt etter min smak.
Virksomheter løper en stor risiko ved å se bort fra personlige egenskaper, og i stedet basere organisasjonen utelukkende på formell kunnskap.
Gode ord.
Gode ord som gir en fin start på en ny uke.

Her er a-ha med «October»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s