Sexy på en tirsdag

Det henger en reklame på t-banen for noe som heter Shape Sensation, en ny undertøyserie som presser og former på de riktige stedene – det er flotte bilder, det er ikke det, men man skjønner fort at dette er juks.
Det er et virkemiddel for å se dritfin ut med klærne på.
Greia er at det ikke er like kult når teppet går ned og ingen klapper.
Greia er at dette er juks.

Jeg kom over en blogg som handler om andre ting enn overfladisk rosa forbruksfanatisme hvor jeg har en navnebror som skriver en tekst som tar for seg alt jukset i hverdagen.
Han nevner at juksing har vært der gjennom alle tider.
Han har rett.
Det ligger til menneskets natur å jukse og berike seg på andres bekostning for enhver pris.
Han har rett i det, også.
Det er en sørgelig metode for å framstå som bedre enn man er uten vissheten om at sannheten kommer for en dag.
Før eller siden.
Det fantes en tid hvor damene måtte stæshe seg til for at en eller annen mann skulle forbarme seg over henne og dra henne etter håret inn i hulen sin for å dekke menneskets viktigste primalinstinkt. Dagens damer oppfatter det som viktigere å dekke utfordringen med å se bra ut i forhold til andre damer i en verden som aksepterer at man doper ned tvangstankene sine med saltvannsproteser og noen doser lammelse i panna for å spjåke seg til for likesinnende søstre. Det er om å gjøre å ta seg best ut og vise seg fram i mange forskjellige antrekk for at alle andre kan bli misunnelige og si hvor pen du er.
Noe du selvfølgelig vet fra før.
Det er som om et sosialt forkrøplet kroppsfokus er en epidemi blant damer som ofrer seg for denne gladkapitalistiske skjønnhetsindustrien som selvfølgelig vet hvordan de kan tjene penger på disse sviktende selvbildene som kontinuerlig trenger påfyll i form av komplimenter og bekreftelser.
Dagens outfit.
Grøss.
Jeg kan fremdeles huske silikonpuppenes innmarsj på det kommersielle markedet hvor en hel generasjon ble overbevist om at attraktivitet var synonymt med to store utvekster fylt med solid plastikk og rosa klinkekuler som pekte oppover. Medienes kontinuerlige oppgulp av «perfeksjon» har gjort disse standardiserte idealene til et mål for internettgenerasjonen som tror at den største lykken i verden er å vinne Paradise Hotel mens det for lengst er akseptert å kalle det «harrry» – kanskje fordi utallige glamourbimbos fra Porsgrunn og Jessheim har flashet puppene sine på forsiden av Vi Menn og FHM.

Sexy undertøy er digg.
Det er jo nesten et lite paradoks at man som mann risikerer å bli oppfattet som … hva heter det, sjåvinist, dersom man serverer en sånn uttalelse selv om damene legger opp til det selv.
Det blir som en slags stilltiende og hemmelig overenskomst.
En slags pakt.
Bare omvendt, på en måte.
Nok om det.
Jeg kan fremdeles huske første gangen jeg beveget meg innenfor disse murene som vanskeliggjorde innpass i paradiset. Jeg hadde vært sammen med en jente en stund og skulle kjøpe en myk julegave til henne – noe som egentlig var en gave til meg selv, men det er jo ikke noe man snakker høyt om …
Dette var på den tiden hvor sammenligningsgrunnlaget ble tatt fra julekatalogen til Steen & Strøm og de sidene mot slutten av blekka hvor jentene myste forførende i vektløse truser med mørke skygger av kjønnshår gjennom blondenettingen. Virkeligheten var litt annerledes og besto av speil og mye lys, lav musikk og rad på rad med lekre stoffer, med og uten blonder, gjennomsiktige og flortynne, broderte, glatte, matte, mønstrede og ensfargede, lysegrå, hvite og sorte, himmelblå og lys champagne og fløyel og silke med og uten spiler. Dama som gled opp ved siden av meg var spesialtilpasset butikken, fin og flott med håret i fletter og dydige sus i det lyse skjørtet og hæler som klapret som kastanjetter mot parketten.
– «Finner du noe fint?»
– «Jo, takk», smilte jeg og lot blondene gli ut av fingrene, møtte blikket hennes og låste meg fast i nøttebrune øyne. Navneskiltet på den hvite blusen fortalte at hun het Mette, jeg tippet hun var i begynnelsen av trettiårene, hadde en kropp som vitnet om at hun likte å trene og sikkert ikke sa nei takk til et glass vin på en fredagskveld.
– «Du får kikke litt», fortsatte flettemette smilende.
– «Bare si fra dersom du trenger hjelp».
Takk som byr, tenkte jeg og det ble et sånt øyeblikk hvor alt står stille mens jeg forsøkte å legge meg på en lettere avslappet og dempet tone mens blikket flyttet seg langsomt mellom små truser, string og thai og boxershorts og underkjoler som om det var sånn at jeg virkelig hadde tenkt å slå meg løs i blondepalasset hennes.
Kanskje hun trodde at jeg visste hva jeg ville ha, at jeg var en rutinert herremann som stadig kjøpte undertøy til kona eller en av elskerinnene mine eller noe sånt.
Kanskje hun kunne hjelpe meg ved å vise fram brystene sine.
Rent forretningsmessig, selvfølgelig.
Jeg var sikker på at damer som jobbet i undertøysforretninger var vant til antydninger om mangt fra nysgjerrige menn samtidig som de sikkert hadde en viss yrkesstolthet og kjærlighet til egne produkter.
Snart skulle hun kle av seg for mannen sin etter en hard dag på jobben.
Jeg tenkte at det måtte være fint å ha en dame som man nesten alltid er garantert å se i lekkert undertøy.
– «Fin dag på jobben i dag, kjære?»
– «Kjempefin», svarer hun blidt.
– «Har fått vist brystene mine til mange kjekke menn …»
Jeg endte opp med en satengtopp, jeg ville kanskje kalt det silke men det er en annen sak, og lot meg overtale til å ta med noen matchende strømper, sånne som ikke går helt opp, og husker at jeg i brøkdelen av et sekund kom til å tenke på at hun pleide å bli ganske våt når hun var kåt slik at hele greia ville bli fullstendig klissklass.
So what.
Hun kunne bruke den en gang og hive den etterpå.

Her er GEORGE MICHAEL med «Too Funky»

Én kommentar

  1. Lurer litt på om denne teksten handler om meg ;)
    Har fulgt bloggen din en stund og fant ut at jeg omsider bør legge inn en liten kommentar, men lar den stå som anonym og så skal du tenke over om jeg er den du veit………
    Sender deg en mail senere.

    Digger bloggen din, forresten!!!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s