A set of comments in one go

Jeg har holdt en del foredrag den senere tid om bruk av sosiale medier i arbeidslivet og under en av mine presentasjonsutbedringer fikk jeg litt tid til overs hvor jeg bestemte meg for en liten øvelse – mest for moro skyld – men som jeg etter hvert fant ut at jeg like så godt kunne inkludere i foredragene mine.
Ikke minst for å legge på litt mere farger.
Ikke bare rosa, hvis du tror det …

Valget falt på New2Post som er en av de mange ulike bloggeportalene som finnes der ute. Jeg vurderte en slags avart av en «toppliste», men ombestemte meg da «stemmer» og «likes» ikke nødvendigvis er et kvalitetsstempel i seg selv.
Jeg kom også til å tenke på at jeg ligger litt på etterskudd med å kommentere gode blogger, så da velger jeg å kline til med en totalpakke som dette – «a set of comments in one go». Du vil se at listen min er ganske begrenset, for å si det sånn – noe som henger sammen med at de fleste bloggene er ganske like …
Min «utvelgelse» er også basert på det faktum at man har eget redaktøransvar på sosiale medier og da sier det seg selv at man selv kan legge premissene.
Så det, så.
Først og fremst finner jeg ganske mange babes som kaller sine lesere for «søtinger» og «kjære dere nusselige» og sånne ting – en slags selvtitulering som forbilde og det er ikke så bra.
Jeg er for øvrig rigget sammen sånn at jeg ikke kommenterer alle barna der ute da jeg syns det er fint at de beveger seg ut i denne spennende verden – håper bare at de lærer en del på veien …

Det er ganske mange blogger som bruker en evighet å laste på grunn av for mange bilder. Nå skal det sies at jeg ikke hadde så god tid, for å si det sånn … jeg gadd ikke å vente så lenge slik at disse går glipp av kommentarer og innspill.
Jeg regner med at de selv vet hvem de er.
Det meste er sminke, trening og dagens outfit og fjas som jeg ikke gidder å kommentere.
Mange blogger oppfattes som rene dagbøker, og det er sikkert hyggelig lesing for familien på den andre siden av kloden, eller noe .. begrenset festlig for de fleste andre.
Mye kan oppfattes som egenterapi, og det er bra.
Det finnes enkelte blogger om ymse sykdommer og sånne ting – ikke det at det er bra, men fint at mennesker vil dele sine utfordringer så andre kan få konstruktive innspill og en visshet om at de ikke er alene.
Jeg har selvfølgelig valgt å ikke kommentere disse.
Det er også overraskende mange døde linker.
Det er ikke bra.
Det er også alt for mange som drukner sidene sine med reklame fra sine sponsorer, og det er heller ikke bra.
Poengene blir liksom litt … borte.

Jeg begynte nederst og kom over en spennende side fra Single & Fabulous – en berte på 23 fra Bergen som har blitt singel etter syv år i koma – men når alle setningene settes sammen så er det ikke så bra likevel.

A Million Suns er en blogg med utrolige fakta om universet. Her står det mye artig som kanskje er forbeholdt spesielt interesserte, men jeg har alltid vært litt begeistret for sånne «things you really don’t need to know but fun anyways…«. Bloggen er riktignok ikke oppdatert siden mai, så vedkommende har kanskje blitt borte i et svart hull eller sugd opp av aliens eller noe.
Litt synd – likte denne …

Tiny95 handler om en liten jente som ønsker å bli fotomodell … ja ja … og jeg tar med denne fordi det er en trist historie om en jente som har vært på fotoshoot hvor hun har brettet seg ut ganske lettkledd og selvfølgelig hare en annen fotograf kommet med en henvendelse.
Stakkars jente, sier jeg … håper hun skjønner motivet, for å si det på den måten.

Camilla har en fin blogg med mange DIY-tips. Hun har veldig god smak og legger ut fine bilder med riktig oppløsning. Denne bloggen likte jeg!

Heidi Alexandra … hva skal man si, egentlig.
Utrolig at det finnes slike mennesker.
Den går litt inn i samme kategori som idadir som er en jente som forteller at hun gruer seg til å sprøyte faenskap inn i leppene sine.
Grøss …

De fleste motebloggene gir inntrykk av at de ikke har noe spesielt forhold til de som står bak moteindustrien, og jeg la spesielt merke til setningen «det siste nye vi er blitt fortalt vi skal ha på oss er masse snodige gensere med stort trykk på«.
Dette er jo et prakteksempel på at egne meninger og integritet er fullstendig fraværende i deres verden. Det blir nesten litt sånn «they are coming to take us away» hvis noen av dere husker den.

Betraktninger er en blogg om bøker og bibliotek og jeg digger ingressen hvor jeg leser «look at all the books I’ve got!» som en slap in your face til alle som taster inn hvor mange klær og hvor mye sminke de har.
Jenter og bøker er en flott kombinasjon!

The sweet life of stinemoor handler om livet og samfunnet med svært gode tekster som oser av sterke meninger.
Det er bra.
Sidene er i tillegg lett å lese med tanke på struktur og oppbygging.
Jeg følger denne.

Freddy Stangnes blogger om samfunn og politikk med en kraftig snert, sylskarpe kommentarer og rene ord for penga.
Det er bra.
Jeg følger denne.

Ramaskrik – et sted mellom ytterpunktene – er en blogg med nyheter, egentlig. Ikke sånn førstesidestoff men de som oppfattes som litt «sære» – dog med vissheten om en sak om engelske Madelaine på toppen som er alvorlig nok.
Kan kanskje oppfattes som en tidstyv, men det er bra i en travel hverdag.

Pauline Irene er en ung jente som studerer psykologi og er så komfortabel med studievalget sitt at hun blogger om det. Det er bra.
Det første som slår meg med denne bloggen, er at Pauline er utrolig vakker.
Det betyr jo egentlig ikke så mye, men likevel …
Jeg jobber med mye av det hun skriver om i bloggen sin uten selv å være psykolog og det er vel derfor jeg følger litt med på sidene hennes for alternative perspektiver. Noen av tekstene kan bære preg av copy paste, men det betyr heller ikke noe så lenge innholdet er bra og det er det.
Nevnte jeg at Pauline er utrolig vakker?
Jeg følger denne.
Ikke bare fordi hun er utrolig vakker …

Hannes Hage – med hage som lidenskap – er kjempefin for oss som har hage eller i det minste interesserer oss for det.
Flotte bilder og inspirerende tekster!

Onkel Morten er en fyr som taster fram gode stemninger med mørke briller og revurderte blikk. Digger at en sånn rev fyrer opp alternativ røyk i denne rosa tåkeskyen.

Universet er enda ungt, folkens.
Menneskekroppen leveres ikke med av og på-knapp og heller ikke en reset-funksjon.
Den som er med på leken får smake steken.

Her er THE CLASH med «Rock the Casbah»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s