Smil

Jeg hadde en dame på intervju hos meg her om dagen og hun var ikke så godt forberedt.
Det liker jeg dårlig.
Jeg tror kanskje hun var forberedt, men hun var forberedt på de feil tingene, for å si det sånn.
Hun virket usedvanlig klinisk, korrekt og konkret og på grensen til det nedlatende.
Det liker jeg dårlig.
– «Hvordan har du det ellers?»
Det skulle ikke mer til for å sette henne ut.
Et helt enkelt spørsmål som hun ikke hadde på listen sin.
Hun visste rett og slett ikke hva hun skulle svare.
Mitt alternative spørsmål ville vært hva den siste gode filmen hun hadde sett var og hvorfor hun syns den var fin.
Alternativt en bok.
Jeg noterte på blokken min at hun smilte to ganger, tenkte først at hun tilhørte denne triste gruppen mennesker som gjør det meste for å bevise sin livstretthet som overhodet mulig, dette patetiske forsøket på en verdensvant holdning som er ment å gi inntrykk av at ingenting var uprøvd og ingenting kan vippe deg av pinnen.
Det liker jeg dårlig.
Hun smilte to ganger.
To ganger.
Det var når hun sa navnet sitt når hun hilste første gangen og når jeg spurte henne om hun var nervøs når hun var på jobintervjuer, hun nølte litt, fant ikke spørsmålet på blokken sin og så meg i øynene og smilte.

Resten av intervjuet var noe helt annet. Det var som om når møkkalaget du heier på gir faen i første omgang og får grisekjeft i pausen og det «nye» laget snur kampen.

Et av mine bedre karrieretips er at du skal være deg selv med mindre du syns det er kult å bli lurt. Det er viktig å være forberedt, men da skal du være forberedt på deg selv og din egen historie og definitivt ikke omstendighetene.
De kan du ikke gjøre noe med.
Vær ærlig.
Det begynner med deg selv.
Ikke glem å smile.

Her er LILY ALLEN med «Smile»

2 kommentarer

  1. Jeg har vært på intervju hos Morten.
    Husker ikke hvor mye jeg smilte, dette er noen år siden men jeg fikk jobben.

    Anita ;)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s