Kompisrekruttering

Jeg linker mot bloggen til Trine Larsen som er hodejeger akkurat som meg – hun skriver en tekst om kompisrekruttering og konsekvensen av dette.
En god tekst.
En god tekst som også er meget aktuell med tanke på alt dette kameraderiet som regjeringen vår holder på med når toppstillinger skal besettes.
Min tekst handler ikke om den røde suppa men er ment å supplere teksten til Trine hvor min påstand er at kompiser er kompiser og kollegaer er kollegaer.
Det hører med til sjeldenhetene at dette er en mix som smaker godt.
Det hører nok også med til debatten at det går an å bli kompis med en kollega, men da begynner det i hvert fall i den riktige enden – en debatt som kan spinne videre dersom man selv begynner i ny jobb i et selskap som trenger flere folk og du vet at din tidligere arbeidskollega er en bra mann som du kanskje tok en pils med etter arbeidstid en gang i blant og som til og med heia på det samme fotballaget.
Tja …

Anbefalinger er noe annet. Jeg har ingen problemer med å anbefale en kompis til en rolle i et selskap som jeg selv ikke har interesser i, vel og merke dersom vedkommende er skikket til å utføre arbeidsoppgavene, selvfølgelig – men i likhet med tilliten ved å være en referanseperson må man være åpen og ærlig i forhold til alle faktorer som dukker opp.
Alternativt møter du deg selv i døra.
Man flytter ikke mennesker for å være grei.
Da er det fort gjort å drite seg ut.
Jeg nevner i andre tekster at grensen mellom jobb og fritid har blitt rimelig utvisket med tiden – på godt og vondt – men interaksjonen mellom mennesker er den samme. Det blir feil å sitte med lønnsamtale eller en fortrolig personalsamtale på morgenen og drikke vin sammen om ettermiddagen, alternativt pule litt om kvelden.
Her må du ha et skille.

Nettverk er noe helt annet.
Nettverk er noe du bruker i selve prosessen for å identifisere mulighetene.
Nettverk er noe jeg skriver om i andre tekster, og er kanskje det viktigste momentet i en rekrutteringsprosesses – i hvert fall sett fra din side som jobbsøker.

Her er RED HOT CHILI PEPPERS med «My Friends»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s