Kjendistilværelse og karameller

Jeg ble stanset av en ukjent dame på vei hjem i går.
Ukjent og ukjent, jeg hadde sett henne før og visste at hun bodde i nærheten, men har ikke snakket med henne tidligere. Hun lurte på om jeg nøt kjendistilværelsen og sugde på karamellen og noe annet som jeg ikke husker men det spiller ingen rolle for jeg skjønte egentlig ikke hva hun snakket om.
Det ble litt sånn fram og tilbake før hun kom til poenget og nevnte at hun hadde vært på bloggen min og lest teksten som jeg skrev om denne tåpelige tidsklemma – den som resulterte i at jeg fikk tjue tusen lesere, toppet en del bloggelister og fikk en drøss med mailer fra selskaper som ønsker å få noe ut av nettopp det – og serverte spørsmålet om hvor mye jeg tjente på å blogge som om det er en selvfølge at man ikke gjør noe dersom man ikke får penger for det …
Nei, vet du hva.
Jeg blogger ikke for å få flest mulig treff for å toppe lister til stor glede for hjernedøde sponsorer, men fordi jeg syns det er en god arena for å fremme egne meninger. Noen ganger kan det til og med funke som terapi, men samtidig er jeg ikke så veldig interessert i å la mine sider fungere som en elektronisk tumlepass for frustrerte småbarnsmødre – dog med visshet om at de fleste kommentarene var i «min» favør.

Jeg benyttet selvfølgelig anledningen til oppgulp mot lipglossbloggerne som bekrefter sin begrensede hjernekapasitet ved å forvente innspill og kommentarer fra verdifattige likesinnede med spørsmål og poller om de skal farge håret eller ikke og ha på seg den eller den genseren for å sope inn seksti laken i måneden.
Sorry, men jentene i Kongensgate gjør ærligere arbeid …

The rebirth of slick like my gangsta stroll
The lyrics just like loot come in stacks and rolls
You used to find a bug in a box with fade
Now he boogies up your stage plaits twist or braids

Jeg har kommet over de gode tekstene til Ane Hagen som skriver at rosablogging nærmest ble spyttet på frem til det viste seg å være en gullgruve – det er med andre ord akseptert at man kan servere ubetydelig pjatt dersom man kan tjene penger på det.
Dette er de samme menneskene som sier at verden går framover.
Jeg bare … hallo, liksom.

Her er DIGABLE PLANETS med «Cool Like That – the Rebirth of Slick»

4 kommentarer

  1. hehe, bra innlegg!;) Selv ønsker jeg å tjene penger på bloggen, men for all del, jeg bruker den jo i hovedsak fordi, som du sier, det er en flott arena og si sin mening og ellers skrive ned tanker og følelser. Men jeg syns jo det er gøy at flest mulig leser mine meninger, slik at jeg kan nå ut til flest mulig, skape debatter etc. Hvis jeg da kan tjene penger på hobbyen min så hadde jo det vært fantastisk, særlig for min del som for tiden ikke fungerer i arbeidslivet!

    Liker

  2. Fantastisk bra skrevet!

    Bloggere som skriver kun for å tjene penger er jeg ikke interessert i! Folk, som du, som ønsker en arena for å ytre meninger og tanker derimot… Det er det som interesserer og engasjerer!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s