Demokrati?

Jeg hørte på radioen i morgentimene i dag hvordan Raymond Johansen (AP) konkluderer med at politikk er lik makt. Diskusjonen gjaldt regjeringspartienes avklaring i forhold til EØS.

Jeg vet at det fremdeles finnes mennesker som tror at vi lever i et demokrati, men er litt usikker på om alle disse er klar over at demokratiet ikke handler om frihet men at det kun er et begrep for ren maktutøvelse. Nå har vi heldigvis internasjonale lover som regulerer det politiske eneveldet i landet, men når alt kommer til alt så har vi som er vanlige borgere ikke så mye vi skulle sagt dersom dette ikke er i samsvar med Stortingets lovgivning. Illusjonen om at vi har frie valg hvert fjerde år betyr i bunn og grunn en fortsettelse på den samme maktutøvelsen.
Vi stemmer tross alt på masker …

Politisk demokrati faller i verdienes hieraki og holdes oppe av økonomisk vekst og herredømme, kontroll og segregering. Landet ledes med vekt og mål og beregninger og statistikk og evalueringer.
Nød og fattigdom settes ut på anbud.
Makt holdes ved like med økonomisk rasjonalitet til bristepunktet, det er tanken om at vi har penger nok som holder det gående uten at det egentlig nærer demokratiet.

Jeg syns det er et utrolig paradoks at det er mennesker med skjerf og fotformsko som er størst motstandere av felleskap og som står i spissen for fremming av en nasjonaliststat.

Her er VISAGE med «Fade to Grey»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s