Motstand mot pelsdyroppdrett – en positiv hype

Det er mange som skriver om pelsdyroppdrett for tiden, – motstand mot pelsdyroppdrett har nok en gang blitt en hype og nå kan vi sikkert snart forvente at Dorthe Skappel og Minni eller Linni eller hva faen hun heter skal hive seg på bølgen – startskuddet til rosabloggerne – og så vil det gå en tid og så vil det dukke opp noe annet.
Menneskene i dag har jo en påstått dokumentert stor hjernekapasitet som vi vet å benytte oss av. Nå ser det ut som om motstand mot pelsdyroppdrett konkurrerer litt med forlovelsesringen til den svenske prinsessen som selvfølgelig er mye finere enn den forrige forlovelsesringen hun fikk og da kan man jo bare spekulere i hvordan den neste forlovelsesringen vil bli.
Eller den etter der, for alt jeg vet …
Det sies at den koster over en million og folk syns det er fint …
Det skrives ikke et ord om hvordan smykkeindustrien funker, men på den annen side så ønsker vel mediene å spre møkka litt utover siden sannheten om hvordan klesprodusentene jobber også er i ferd med å dukke opp som innskutte bisetninger i diverse fora.

Det finnes fortsatt noen som hevder at skjønnhet kommer innenfra.
Skjønnhet er som regel forbundet med noe visuelt og det er ikke alle som er satt opp med røntgensyn.
Skjønnhet handler om hva som er i hodene våre.
Det er nemlig her de riktige verdiene ligger og det er det som er så jævla synd med tanke på at hele driften av kloden vår styres av dette visuelle tankesettet om at ting skal se så jævlig bra ut og at vi derfor går inn og korrigerer virkeligheten.

Tilbake til pelsdyr og jeg anbefaler Finn Hjalmars blogg som skriver en meget god tekst hvor han poengterer at pelsdyr har pels for å holde seg varme og ikke for å glatte på dekadent og overfladisk ytre. I kjølvannet av gode tekster i blogger (for det finnes noen gode hvis du leter lenge nok) dukker det opp kommentarer og alternative meninger.
For all del.
Vi er jo så «heldige» å bo i et fritt land hvor man kan mene hva faen man vil selv om det finnes alt for mange mennesker i dette landet som hverken tør å styre egen ordflom fra det indre – der hvor skjønnheten kommer fra – med mindre noen idoler eller forbilder klarer å lire ut av seg noe som ligner.
I kjølvannet kommer en lynsjestemning.
Det har jo også blitt ganske vanlig i dette landet – vel og merke hvis det initieres av de riktige menneskene.

Menneskene har digget seg selv siden tidenes morgen og vil gjøre det til det går til helvete.
Stygge damer i stygge pelsklær – og da snakker jeg ikke om de som vanker på Oslo Vest – satt ved leirbålet og synliggjorde dagens outfit som høyst sannsynlig var av pels med noen vakre blader og noen strå og kanskje en blomst, noen striper med sot i ansiktet og vips så var de puleklare for å sikre artens videre eksistens.
Nå lever vi i 2012 snart 13 og vi burde kanskje ha lært oss noen nye triggerpunkter enn de som menneskene med påstått dokumentert mindre hjernekapasitet enn oss benyttet seg av …

Her er A-HA med «Cry Wolf»

5 kommentarer

 1. For en utrolig bra tekst!
  Jeg leser ordene dine hver dag og du slår meg overende, vel og merke på godt og vondt.

  Du skriver rått og brutalt og så sant så sant og for å bruke dine egne ord så lover jeg å spre møkka di utover til mine.

  Dette er noe av det sterkeste man kan lese i norske blogger.

  Mvh
  Hedvig Rustand

  Liker

 2. Du er en av de få som treffer spikern på hodet i denne debatten, nemlig det at det handler om menneskene som digger seg sjøl.
  Det er holdningene som må revideres.

  Stans i den norske pelsdyrnæringen vil åpne for kineserne og de er ikke akkurat kjent for å være noe greie mot dyra.
  Bra tekst i en bra blogg!

  Henrik

  Liker

 3. Jeg rekker ikke å lese alle tekstene dine og det smerter mitt hjerte (jeg forsøker meg på litt rosa-sjargong.. flink?), for du skriver så mye godt og du er selv fullstendig tilstede i tekstene dine.

  Denne teksten er intet unntak og bloggen du anbefaler støtter jeg meg til, Finn H skriver om mange aktuelle temaer på en god måte. Generelt en bra blogg.

  Ønsker deg en god helg, Morten!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s