Stakkars Oslo

Noen har sprayet på veggen langs gangveien ved t-banen der jeg bor.
Fuck Oslo.
Kanskje det ikke er mer som skal til.
Byen kan sikkert ha godt av en skikkelig omgang.
Byen ligner en hore.
På avstand ser det bra ut, vakkert og fascinerende, men ved nærmere bekjentskap kommer den sure følelsen som gjør at man vemmes med seg selv.
De gamle løgnene varierer fra sted til sted men sannheten er den samme.
Selv i denne byen.

Jeg leste om noen eiendomsutviklere som snuser på et område langs Akerselva som huser kultur og kunst basert på pur idealisme – en subgruppe som har en tendens til å tiltrekke seg kommersielle krefter med overfladisk forbruksfanatisme som eneste drivkraft. De serverer et tekst som forteller at tanken bak er å ta tak i ting som allerede skjer her slik at det kan drives videre istedenfor å rives. Imidlertid sier de ikke hvorfor det eventuelt skal rives selv om de fleste skjønner at det er de selv som står bak for å gi plass til prispress og profitt.
Historien gjentar seg.
Vi som er tørre bak øra husker at de snakket om «kultur» når de skulle utvikle Aker Brygge for mange år siden, og nå som Grünerløkka er gjennomkommersialisert og fullstendig uten sjel og autentisitet er det vel ikke til å unngå at snyltende investorer legger de klamme fingrene sine på dette strøket med håp om at de får med seg noe naturlig og ekte på kjøpet. Sannheten er at byen vil servere enda flere konstruerte opplevelser og koreograferte inntrykk til turister for ikke å snakke om en større sandkasse for nyhippe innflytterne fra utkant-Norge som tror de står bak definisjonen på det urbane livet.

Vulkan og Kuba var spennende for noen år siden mens ildsjelene drev arrangementer i tomme lagerlokaler, akkurat som vi husker Skøyen, Aker Brygge, Alnabru og Lodalen – steder som ble «okkupert» av mennesker som ikke hadde noen annen agenda enn å servere hyggelige opplevelser til glade mennesker uten å ta betalt for det.
Disse eiendomsutviklerne hevder at den nye Mathallen vil tiltrekke seg et nytt marked.
Hallo …
Mathallen suger.
Det finnes ikke varer der som man ikke får andre steder til hyggeligere priser.
Faren med denne «utviklingen» er det påfølgende prispresset og da er det naturlig at det originale blir skviset ut, det vil si de som etablerte dette med andre idealer og forutsetninger.
Historien gjentar seg.
Finere varer gir flere forfalskninger.
Sammenligningen med horetrafikken er enkel å se …

Her er LARS LILLO-STENBERG med «Suser avgårde»

Én kommentar

  1. Enig med deg, Morten.
    Det er trist å se hvordan markedskreftene voldtar byen vår og det er ikke mye igjen som vitner om sjel eller autentisitet.

    Simone

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s