Rosabloggernes opprør


G J E S T E B L O G G E R :

Emine (29), Oslo
– opprinnelig fra Tyrkia
Jobber i tekstilbransjen og oppfattes som litt over gjennomsnittet interessert i klær og moter.

Jeg heter Emine og for mange år siden hadde jeg en blogg som jeg er sikker på at Morten ville definert som en rosablogg. Jeg jobber i tekstilbransjen og har fått lov til å skrive om hva jeg vil, men med tanke på hva jeg jobber med så har jeg lyst til å skrive litt om debatten som har blusset opp rundt Hennes & Mauritz. Dessuten så er jeg ganske sikker på at Morten liker at jeg skriver om sånne ting og da blir det en tekst som sporer ut av innlegget om motstand mot pelsdyr som mange oppfatter som en hype som straks skal bli etterfulgt av en slags motstand mot H&M.
Nå ser vi at ordflommen initieres av de «riktige» menneskene og at flere av de ledende verstingene i bloggesfæren har kommet med uttalelser som får den rosa suppa til å flyte utover.
Sorry Morten, men jeg klarer ikke å forholde meg til begrepet «virtuelle horer» :(

Det er ganske interessant hvordan mange rosabloggere reagerer på avsløringene hos H&M som av en eller annen grunn har dukket opp på nytt siden det har vært allment kjent i mange år at denne klesgiganten som i likhet med de fleste andre klesgigantene utnytter arbeiderne sine. Vel og merke dersom man sammenligner med vårt eget lovverk og fjerner tanken på at det ikke finnes noen alternative arbeidsoppgaver i disse landene. Boikott og korsfest og lynsjestemning oppfattes som riktig reaksjonsmønster fra opprømte ungdommer med vage undertoner som forhåpentligvis trigger stemmer og kommentarer som gir flere gaver fra deres korrupte sponsorer.
De tenker jo ikke på at arbeidstempoet til de stakkars arbeiderne øker i takt med deres egne fotoshoots.
Jeg er sikker på at Morten ville lagt inn et «grøss» for å avslutte den setningen.
Jeg gjør det samme.
Grøss.
Det er jo et interessant paradoks at rosabloggerne lever under de samme omstendighetene.
De burde strengt tatt boikotte hverandre :)

Overkriften og innledningen skaper for øvrig en del morsomme bilder i hodet mitt, her blir det kloring og lugging og negler som ofres i kampen for å sikre artens videre eksistens, ser ikke bort fra at noen modige maskaratårer skjærer stygge riper i ansiktsminken.

Problemstillingen det vises til er noe som har eksistert siden kommersialiseringens morgen. Mennesker finner billige måter å produsere ting på og dette konkrete eksempelet er jo bare et resultat av hvordan vestlige kvinner påvirkes til å fylle klesskapet med mote som skal byttes ut så ofte som mulig. Vi ser en blanding av profittjag fra aksjonærene, kundenes villighet til å betale «riktig pris» for varene og konkurransen fra de andre klesprodusentene i markedet. Kundene handler i enden av spiralen hvor det ene faktoren trekker den andre med seg.
Eple-produktene blir vel de neste.
De er vel heller ikke kjent for å pugge menneskerettigheter.

Ansvaret ligger hos forbrukerne.
Det er det ingen tvil om.
Da kan det kanskje hjelpe å blåse dem litt i ørene.
Det skal jo ikke mer til for å forandre tankegangen deres.
Boikott og korsfest og lynsjestemning fra egne parasitter glemmes jo like raskt som gårsdagens fotoshoot.

Her er PINK med «Stupid Girls»

2 kommentarer

  1. Bra tekst. Enig at det er forbrukerne som har ansvaret når alt kommer til alt. Masseprod og overdreven kommers skviser kostpress og da gjør de selvfølgelig sine tiltak. Jeg oppfatter ikke HM som noen versting siden verstingene er forbrukerne. Du nevner Apple og der er det avslørt mye grums. Man kan sikkert nevne i fleng men hva betyr vel det når ingen bryr seg.
    Takk for en god tekst i en flott blogg!

    Liker

  2. Veldig god tekst som treffer selv om jeg ikke vet om de den treffer merker det.
    Sannheten svir ikke på samme måte for bimbobølgen.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s