Rosa champis på en onsdag


G J E S T E B L O G G E R :

Pål (44), Bergen
– opprinnelig fra Oslo
Jobber med salg og markedsføring av events og hyggelige opplevelser for glade mennesker som setter pris på å flytte tankene litt bort fra skjermer og taster.

Jeg skal spinne litt videre på en tekst hvor bloggens opprinnelige eier stiller spørsmålet om hvordan «vi» skal bli sjokkert eller overrasket over nye påfunn fra våre etterkommere. Min definisjon på «vi» i denne sammenhengen er vi som har opplevd en del, for å si det mildt. Jeg har et forslag som jeg tror Morten er kjent med og som han har berørt i denne bloggen, og det er dette som omhandler likegyldighet og mangel på verdisyn.
Rosabloggere skremmer meg.
Seriøst.
Jenter som tror at det eneste som betyr noe i livet er dette pisset som de skriver om og tar bilder av og deler med hele verden mens de tror de gjør noe nyttig mens de i virkeligheten sprer møkka i stedet for å begrave den.
Studentene skremmer meg.
Seriøst.
Bergens Tidende skriver om studentene som ikke siden 1975 har fått mindre i studiestøtte enn de får i dag samtidig som de stiller spørsmålet hvorfor de handler bukser til over tusenlappen og henger på steder hvor kaffen koster seksti spenn. Det er nemlig ikke bare i Oslo at de griner og sipper og klager sin nød om dårlig råd og dyre boliger og uff og æsj. Teksten trekker fram et nek som konkretiserer egen kvalitetsbevissthet med følgende uttalelse:
– «Når du først har smakt champagne, så har du ikke så lyst på øl lenger «.
Hun legger skylden for sine dyre vaner på studier i utlandet.
– «Det er farlig å studere i utlandet. Der er spesielt mat og drikke mye billigere, og man blir glad i å gå ut. Jeg hadde ikke klart å spise like godt på studentøkonomi»..
Studenter i Bergen gjør som studenter i andre deler av landet og nøler ikke med å flashe bilder fra uteliv og restaurantbesøk over en lav sko, gjerne fra steder som nevnte rosabloggere sikkert har våte drømmer om og betrakter som selveste Nirvana.
– «Det er ikke show off å vise at man er der, men det viser at man har intellektuell kapital. Dagens studenter vil ha kakao med ekte krem og ikke krem på boks «.

Det viktigste i livet er selvreklame fra folk som vil vise seg frem ved å legge ut bilder hvor de viser at de er vellykket, har penger, overskudd, er pene og reiser mye.
Samfunnet tar helt av med at man skal vise seg fra sin beste side.
Dette er morgendagens ledere.
Dette er de som skal lede og styre virksomheter i landet.
Jeg er i likhet med denne bloggens eier ikke en person som forherliger andres fornedrelse, men innrømmer en viss skadefryd når jeg leser om det ene ledertalentet etter det andre som møter seg selv i døra når det går opp for dem at det virkelige livet ikke rimer med hva de snakket om på studentkroa.

Lurer på hvor mange som vet hva NIRVANA egentlig synger om i «Smells Like Teen Spirit»

2 kommentarer

 1. Bra tekst, Pål.
  Jeg blir skremt at rosabloggere og studenter selv, men trøster meg med at de er en større fare for seg selv enn andre.
  Det er jo egentlig bare trist.
  Jeg leste om en bimbo som hadde lagt ut bilder og en tåpelig tekst hvor hun skrøyt av de nye leppene sine, ikke spør hvorfor jeg klikket inn på den teite bloggen hennes men det er som om jeg trenger en slags bekreftelse på mine egne fordommer :(

  Liker

 2. Enig med både tekstforfatteren og Camilla sin kommentar.
  Rosabloggere og studenter beskriver holdninger som definitivt ikke er bra men det er forhåpentligvis riktig at de er til større skade for seg selv men jeg innrømmer at jeg blir litt sur og gretten ved å innse hva som bor i våre etterkommere.

  Terje

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s