Jeg gleder meg til jul

Det er endelig november – ja, ved nærmere ettertanke så er vi faktisk tre dager inn i denne mørke måneden som ligger sånn midt i ingenmannsland på kalenderen.
November er bare et svart hull.
November er bare en transportsetappe til jul og et godt nytt år.
November er regn og mørke gater og en dyster overgang til luer og skjerf.
November er også en tid for forberedelser.
I hvert fall for enkelte.
Vi får påminnelser om at det snart er jul men likevel kommer den like brått på uansett hvor godt vi forbereder oss.
Noen syns det er deilig å endelig komme i gang.
Deilig er jorden, liksom.
Noen har allerede vært på julebord.
Same procedure as every year.
Noen baker og styrer.
Hjemmets julenummer, gubben finner fram staken og la kjerringa gjøre resten.
Nissen kommer jo bare en gang i året …
Butikkene og kjøpesentere gjør så godt de kan for å hjelpe oss med å være tidlig ute med julemarsipan og glitter og glam og ren samvittighet som bruser i små ristekuler mellom utlagte ønskelister og vanskelige spørsmål om hva i all verden du skal finne på i år som kan overgå det du fant på i fjor. Den overfladiske forbruksfanatismen som kjeler med oss hele kalenderåret føler antagelig at orgasmen begynner å nærme seg uten at vi klarer å lene oss tilbake for å nyte.
Nei.
Vi må ha mer.
Vi vrir oss i vellyst og skriker av glede – joy to the world – litt usikker på om vi klarer å være til stede i øyeblikket siden tankene allerede har flyttet seg over til den andre siden av tiden hvor vi har fyrt opp en sigg og tørket bort den slimete guffa og sendt statusoppdatering.

Julen 2011 var jeg med på å lage jul for de som ikke har det like bra som oss som kan sitte her og der og taste på en pc.
Julen 2012 skal jeg gjøre det samme.
Jeg gleder meg til jul.

Kirkens Bymisjon er i full gang med sine juleforberedelser og melder om rekordstart på « Gled en som gruer seg til jul»
– «Dette er en smilende påminnelse om at alle trenger varme og fellesskap og at vi alle kan gjøre noe for å skape et varmere samfunn«, sier konstituert generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Johannes Heggland.
– «Det er mange som fryser og som kan ha god bruk for et varmt skjerf. Men like viktig er det at vi sammen skaper en by som har rom for alle: Et samfunn som inviterer til fellesskap og tilhørighet. Mange gruer seg til jul, nettopp fordi de ikke har en slik tilhørighet«, fortelller han videre.

Dette er et tiltak som fortjener all den belysningen det kan få og jeg følger oppfordringen fra noen bloggevenner som jeg sender videre med nye oppfordringer om å henge den opp på bloggen din eller facebook eller i heisen eller hvor du vil.

Her er MADCON ft SON OF LIGHT med «Sire som det er»
– inntekter fra salg og streaming går til Kirkens Bymisjons arbeid

3 kommentarer

  1. Hei Morten!:-) Kjempebra blogg! Jeg leser svært sjeldent blogger (mye pga at det stort sett er rosa-eller i hvertfall delvis rosa blogger), men lot meg friste av VGs link til din! Mange gode blogginnlegg! Liker spesielt at du oppfordrer til å reflektere over de verdiene man har, og å tenke selv uten å la seg påvirke av alle mulige medier, trender o.l. Tommel opp fra student i Stavanger!

    Liker

  2. Hallo! Hvoran får du såå mange lesere? Jeg har blogget i en lang stund nå og nå begynner jstatestikken endelig å stige. Jeg lurte på om du kunne link min blogg så linker jeg din hjemmeside?? Det hadde vært sjukt gøy!!!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s