Klovner på sykehus

Når man har en overskrift som lyder «Klovner på sykehus» så regner jeg nesten med at det er mange som tror teksten handler om sirkuset til Jonas Gahr Støre eller alle menneskelivene som Anne-Grethe Strøm-Erichsen har på samvittigheten.
Lurte deg.
Teksten handler om noe morsomt – dog med visshet om at det ikke er så lett å kombinere «sykdom» med «morsomheter» selv om de som styrer verdens rikeste land forsøker å spøke seg bort fra ansvaret.
Nok om det.
Dette er noen ord om en morsom historie som startet med en klovn på Ullevål sykehus i 2001 som jeg fikk gleden av å oppleve noen år senere når den ene datteren min ikke hadde det så bra med maven sin. Jeg har snakket om denne klovnen i diverse anledninger men mest når vi foreldre snakker om barna våre og hva de opplever og fikk en flashback på nyhetene da jeg så hvordan Geir Lippestad engasjerte seg i dette da han har en datter som er syk.

Jeg pleier å si at man kan spøke med alt.
Humor er viktig.
Alle som har opplevd at det faktisk er mulig å få et barn til å smile og le og være litt bekymringsløs i et lite øyeblikk mens de egentlig har det ganske vondt vet hva jeg mener.


Sykehusklovnene skaper små øyeblikk hvor sykehusets rutiner og fokuset på sykdom viker plassen for noe annet, slik som (såpe)boblende latter, viftende tær, diskret dansing, udiskret ommøblering av rom, postkortskriving og rim og fantasireiser i frie former. Sykehusklovnene bruker sin scenekunst til å fremme det livgivende, skapende, drømmende og lekne mennesket og er en ressurs som letter arbeidet for ansatte og pårørende på sykehus. Uansett hvor sykt et barn er finnes det en kjerne som er frisk, som vil leke og kanskje le litt, drømme seg bort eller utfolde seg i fantasien.
Jeg oppfordrer til å følge linken og støtte deres arbeid.

Her er EMELI SANDÉ med «Clown»

2 kommentarer

  1. Hei Morten!
    Jeg ligger på Ullevål og leser bloggen din hver dag, og du står ikke tilbake for noe du heller.
    Takk for gode øyeblikk.

    Klem, Linnea <3

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s