Ikke alle kan kalle seg det samme som oss

Det finnes en del mennesker som mener de har en fin blogg som i hovedsak ligner en dårlig kopi av nettsidene til en av deres sponsorer, eller kanskje nettsidene til et selskap som de ønsket ville sponse dem.
Jeg er litt usikker på hva de egentlig får ut av dette foruten noen kroner eller kanskje en viss rabatt.
Kred er det definitivt ikke.
Sidene deres blir stygge og glorete – ja ja, nesten som eieren, egentlig …
Jeg skjønner ikke hvorfor man skal reklamere for noen som har råd til å reklamere selv. Da er det bedre å bruke publikasjonens mangfoldige muligheter til å spre alternative budskap, som for eksempel en klage … og i den overfladiske forbruksfanatikerverden er det på sin plass å slenge litt eder og galle til de som tøyser med kundene sine.
Tekstens overskrift retter seg selvfølgelig til Expert, det er en sjappe som jeg stort sett har funnet det jeg har behov for når det har kommet til sånne ting som man har i sånne sjapper som Expert.


Men en dag fikk jeg følelsen av at ting ikke var som jeg ønsket at de skulle være. Jeg leverte inn min datters bærbare pc til reparasjon og fikk tilbud om ny pc siden vi hadde tegnet skadeforsikring hos Expert dersom vi betalte egenandel på firehundre kroner. Vi valgte å slå til på dette, men aktuell modell som var «etterfølgeren» til vår egen var ikke inne og vi fikk høre at det det var usikkert når denne ville være tilgjengelig …
Vi fikk tilbud om en alternativ modell, en litt kjappere og bedre og ble fortalt at da måtte vi betale tusen kroner i stedet.
OK.
Da vi kom fram til kassen hade beløpet steget til kr 1600,-
Jeg spør selvfølgelig hvordan det hadde seg og fikk høre at de hadde lagt på en ny skadeforsikring hvor jeg fortalte at vi ikke lenger hadde behov for det da vi nylig har refinansiert privat forsikringsavtale som inkluderer hendelser som dette.
Det medførte en del om og men ved kassa, en del venting og telefoner hit og dit før endelig løsning ble foreslått med at jeg betalte kr 1600,- for deretter å få tilbake kr 600,- i kontanter.
Helt greit.
Nesten som en minibank.
Jeg får en lyseblå seddel i hånden og spør om det ikke skulle være seks hundre, men da hadde han plutselig kommet på at de måtte trekke fire hundre som var den opprinnelige egenandelen. Jeg spør om dette ikke var de firehundre som hadde steget til tusen når vi litt tidligere på kvelden hadde forhandlet om alternative modeller. Det kunne han ikke svare på til meg som står med følelsen av å bli lurt foran en kø av utålmodige kunder på den ene siden og en tissetrengt datter på den andre. Foran meg har jeg en butikkansatt som velger å se på skjermen og ikke på meg som kunde og jeg velger å avslutte diskusjonen med spørsmålet om jeg muligens kunne forlatt butikken med følelsen av å ha gjort en litt bedre deal dersom jeg likevel hadde valgt å akseptere forlengelse av forsikringsordningen.
Jeg er selvfølgelig klar over – sett i etterpåklokskapens navn og med et snev av godvilje – at det hele dreier seg om en liten form for «kommunikasjonssvikt» siden den butikkansatte ikke gjorde meg oppmerskom på hva som egentlig var et slags mellomlegg og hva som var egenandel.
Totalbildet for meg som kunde – som egentlig alltid har rett dersom det ikke bare er en «frase» – er at jeg har blitt litt usikker på om jeg har lyst til å handle i expertbutikker i fremtiden …
Jeg finner meg nemlig ikke i sånn kødding.

Her er ANDRE CYMONE med «The Dance Electric»

2 kommentarer

  1. Her var det nok den ansatte som ikke kunne kassa skikkelig, tror jeg. Kan være lurt å be om å få snakke med butikksjef når det oppstår diskusjon om priser og tillegg/fratrekk, – kanskje får du en bedre deal også. Høflighet er dog påkrevet, – men ikke underdanighet. Og ikke alle på Expert er eksperter har jeg lært… ;)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s