Valget er enkelt

Det er fremdeles en god stund til valget, men i følge mediene så skulle man tro at det var rett rundt svingen. Politikerne er mer opptatt av å vise hva de har tenkt å gjøre enn å gjøre noe, og det er som om landet har gått inn i en slags politisk dvale hvor det er om å gjøre å forsvare seg best mulig, man må ikke gjøre noe feil på denne siden av valget så da er det best at vi gjør minst mulig …
Men denne teksten skal ikke handle om politikerne – dette skal handle om de som ikke bruker stemmeretten sin eller de som bruker den feil. Jeg treffer av og til på folk som hevder at de ikke vet hvilket parti de skal stemme på, de hevder at de er usikre og ikke klarer å finne et parti som står for alt det de selv mener. Noen har til og med stemt på det samme partiet i alle år mens andre påvirkes av meningsmålinger – de tror det er best å stemme på det som alle de andre stemmer på for det er sikkert riktig …

For meg er valget enkelt.
Jeg har mine «fanesaker» og stemmer på det partiet som viser best dekning for å kunne imøtekomme mine interesser.
Det trenger ikke å være så mange, kanskje bare tre eller fire, men så bør det være noe jeg virkelig brenner for og da må jeg kanskje ta i betraktning at jeg må svelge noen andre kameler.

Jeg er en «vingler» – det vil si at min stemme rimer med endringene i min egen tilværelse og i stil med mine prioriteringer.
Jeg er for eksempel ikke så interessert i barnehagepolitikk lenger.
Jeg er heller ikke så opptatt av stengetider i utelivsbransjen, men på den annen side så mener jeg at voksne folk må få lov til å kunne kjøpe seg en kasse vin på en søndag. Jeg ønsker bedre kvalitet i skolen og trygge gater, mindre byråkrati og at forholdene legges bedre til rette for mennesker som har lyst til å jobbe og skape sine egen arbeidsplasser, produsere noe annet enn olje og gass og tall og trekke fram mennesker som tør å utfordre mafiaen som styrer.
Jeg er en person som ofte kan forhåndsstemme, men på den annen side så er det noe spesielt med dette å kunne møte opp i et valglokale og gjøre sin borgerplikt.
Jeg gir min stemme basert på egne meninger og det er lov i et land som Norge.
Jeg vil at barna mine skal få oppleve det samme.
Det er derfor jeg stemmer.

Jeg lar meg ikke påvirke av fjaset som presenteres tett opptil et valg, ungdomspolitikere som tror de er i ferd med å bli voksne eller tåpelige debatter om når man skal bli ferdig med en eller annen toglinje i stedet for å bare få rævva i gir.
Der er jo nesten et paradoks når det står SV-folk og sperrer inngangene til t-banen like ved der jeg jobber for å dele ut propaganda med fokus på bedre flyt i trafikken og brosjyremateriell som ligger og flyter rundt søplekassene med en påskrift om at de er et miljøparti …
Husk at det begynner med deg selv.
Godt valg, liksom.

Her er YELLO med «Vicious Games»

3 kommentarer

 1. Fantastisk skrevet!

  Jeg blir til stadighet forundret over hva politikerne velger å vektlegge i en periode opp mot valg. Hadde de bare brukt like mye tid og energi på å gjennomføre noe av det de snakker om i stedet for å bare prate. Man får ikke resultater uten handling.

  Jeg blir også forundret over hva folk vektlegger i valget av hvilket parti de skal stemme på. Hvorfor ikke tørre å gå inn i seg selv, se hva som er viktig for seg selv de neste fire årene og velge et parti med verdier i samsvar med dette? Det er jo ikke sikkert det fornuftig å befinne seg på samme måte som sine foreldre, eller som en venn som er sterkt politisk engasjert. Eller bare holde med et parti fordi man synes lederen virker sympatisk, kul eller what ever!

  Virker som om det er skummelt å ha egne meninger, særlig når det kommer til valg :P

  Liker

 2. Bra innlegg Morten! Jeg gleder meg til valgkampen virkelig starter, og mener det er legitimt å stemme utifra saker man bryr seg om. Selvfølgelig skal man det, og selvfølgelig skal man stemme. Sitter man og synes det er vanskelig å finnet ut hvilket parti man skal stemme på, så har man en ting nå gjøre, og det er å sette seg inn i mer partipolitikk. Det krever egeninnsats og det er nok der de fleste faller av.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s