… jeg kaller det Mortentid

Jeg har nok en gang blitt inspirert av en annen blogg for å klemme noen trykk på tastaturet. Toner av Tanker skriver om egotiden sin, men langt i fra på den samme måten som mange bloggere har en lei tendens til å gjøre. Denne gode teksten inneholder spørsmålet om hvorfor i all verden man trenger å fortelle dette til andre med statusoppdatering på facebook og andre steder for det må da være mulig å kose seg og ha egotid uten at man trenger å flæshe det til hele verden …

Sitter på et fjell og nyter utsikten, fantastisk deilig å kose seg i fred og ro
– Send

Nyter en Amarone i solnedgangen
– Send

Jeg tror det er viktig for de fleste mennesker med alenetid, egotid, kall det hva du vil. Jeg kan for eksempel kalle det Mortentid, og da gjør jeg ting som jeg syns er kult eller deilig eller noe som får meg til å slappe helt av og som kanskje gir et eller annet kick og det er det, egentlig.
Det meste av dette bør definitivt ikke deles med andre for da er jo litt av vitsen borte.
Hvis flere mennesker kunne fått øya opp for dette, så tror jeg det hadde blitt en stor reduksjon i sånne livsstilssykdommer.
Get a life, liksom …

Jeg husker at jeg publiserte en tekst fra en intervjusitusjon hvor jeg spurte en berte om hvor hun hentet energien sin fra, husker at jeg måtte raskt opp med et oppfølgingsspørsmål siden hun ikke skjønte spørsmålet så jeg valgte å spørre hva hun gjorde på fritiden. Det hører med til historien at hun var en av disse forhåndsprogrammerte BI-damene som ikke skjønner hva som skjer utenfor den glansede rammen så sammenligningen er kanskje litt dårlig, men hun klarte rett og slett ikke å forstå hva det hadde med saken å gjøre. Det hører med til historien at jeg allerede hadde guglet henne og visste at hun var typen som måtte dele alt, men jeg ville høre det fra henne med egne ord. Det blir som regel best på den måten, og så er det morsomt å observere mennesker som ikke tør å bevege seg utenfor komfortsonen sin.

Jeg hadde twitter og instagram tidligere, men fant ut at dette ikke er noe for meg. Det ble alt for mye fjas og mas og dill som jeg ikke hadde behov for å vite noe om – nesten like teit som når rosabloggerne forteller hele verden hva de har på seg, spør du meg.
Nesten …
Ha, det må jeg nesten fortelle – jeg hadde besøk av en dame i forrige uke på intervju til en stilling som merchandiser rettet mot sosiale medier for en klesgigant, og vi hadde kommet oss gjennom headlines og deadlines da jeg kommenterte at jeg hadde lagt merke til at hun hadde vært hjemme og skiftet. Hun fikk et sånt spørrende uttrykk hvor øyebrynene reiser seg i trekant før jeg fortalte at jeg hadde vært innom bloggen hennes før hun kom.
Dagens outfit rimte ikke med hva hun hadde på seg.
Litt synd, egentlig …
Hun var finere på bloggebildene, men det henger vel sammen med rasen.
Nok om det.
Tenk om du en eller annen gang i løpet av helgen klarer å legge fra deg telefonen din hjemme, ta deg en tur alene ut i den friske luften og hør på fuglekvitter eller noe annet som er en del av et originalt lydspor.
Det er nemlig ikke så vanskelig som du tror.
Når du kommer hjem så kan du sette deg ned og tenke over hva du har gjort.
Hvis du likte det, så kan du kanskje forsøke å prøve det på nytt en annen dag.
Etterhvert kan det til og med bli en vane, men ikke vær engstelig for at det kan ta litt tid å komme «dit».

Sitter i kjelleren og nyter en bayer, klør meg litt på balla og kjenner at det snart kommer en rap som skal få slippe ut
– Send

Her har du OMAR med «There’s Nothing Like This»

2 kommentarer

  1. For å ha et overskudd til å gi noe tilbake til omgivelsene, må man ha egentid, mortentid,egotid. Noe som er helt privat og som ikke nødvendigvis skal plage alle og en vær på facebook eller twitter eller i køen på polet.
    Topp blogg :)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s