Dagens outfit – noen ord om «dresscodes»

Man kan lese i Dagens Næringsliv at DNB Markets innfører dresskode, i og for seg ingen bombe siden de befinner seg i en bransje som har praktisert dette i lang tid selv om jeg ikke skjønner hva som er vitsen med å regelfeste det – som om det heller ikke innenfor dette området skal tillate mennesker å få lov til å ta sine egne beslutninger. Du vil se i denne konkrete teksten at det i tillegg har dukket opp en eller annen designer som ser sitt snitt til å uttale seg om dette.
Fy faen, for noe piss.
Det er helt greit at Jan Thomas kjører dette som en greie i Se og Hør, men jeg syns det er trist at DN har blitt så dårlig, syns det var en ganske fin avis som har skrumpet inn til å bli rimelig tabloid.
Men dette skal ikke handle om DN, dette skal på en måte handle om «dagens outfit» i forbindelse med bruk av dresscode og at det faktisk finnes ledere som velger å sende detaljerte kleskodekser til ansatte med ønske om at de skal fremstå som profesjonelle.
Fy faen, for noe piss.
Jeg har møtt ganske mange «profesjonelle» mennesker i min rolle som ledende hodejeger, og de fleste har blitt rimelig avkledd – ha, kunne jo ikke dy meg for å bruke akkurat det begrepet – for når alt kommer til alt så er kompetanse noe som ikke kan sminkes opp eller dresses opp.
Kanskje på kort sikt, men ikke i det lange løp.

Jeg har tidligere skrevet noen innlegg basert på spørsmål fra jobbsøkere som lurer på hva de skal ha på seg når de skal i jobbintervju, og det går litt ut på det samme – ha på deg noe som du mener henger sammen med de arbeidsoppgavene du skal utføre i rollen din.
Det er ikke værre enn som så.
Jeg er glad for at jeg har valgt å ikke frekventere slike miljøer, og jeg velger i stedet å gå så langt som å anbefale mennesker om å ta vare på sin egen identitet – både i min rolle som profesjonell hodejeger og som karriereveileder.
Det er det som skal skille deg ut fra de andre.
Det er det som gjør mennesker til mennesker.
Jeg syns det er direkte trist at profesjonelle forretningsfolk trenger å ligne begravelsesagenter. Dersom arbeidsgiveren ikke liker at du har ring i øret eller har feil farge på neglelakken, så foreslår jeg at du finner deg et annet sted å jobbe.

Her er MADONNA med «Dress You Up With My Love»

Én kommentar

  1. Som om jeg skulle skrevet det selv!

    Jeg er ikke en av de som kler meg som alle andre bare fordi jeg må! Selvfølgelig så følger man rammene av dresskoden. Uansett hvor opprørsk man er så stiller man i dress som advokat for retten eller i sort i en begravelse.

    Men, alle har en identitet og den speiles ofte utad gjennom våre klær og vårt utseende.Og jeg ser overhodet ikke ut som gjennomsnittet i min bransje.

    Jeg synes min kjære sa det best da han nylig var på intervju. Han gadd ikke pynte seg før intervjuet. Skjønte ikke hvorfor folk styret med dress og slips for et jobbintervju. Han gikk dit nøyaktig sånn han går til vanlig, og sånn han ville kle seg om han fikk jobben. Som han sa: «Da ser de hva de får!» Og ja, kontrakten ble signert før han gikk derfra :)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s