Ledere misoppfatter hvorfor ansatte slutter

I dag har jeg valgt å klippe fra Questback – Næringsliv og Økonomi – som har tekst som handler om at de fleste ledere misoppfatter hvorfor ansatte slutter. De fleste tror faktisk at det er på grunn av tilbud om bedre lønn andre steder, mens svarene fra 88 prosent var at det var alt annet enn økonomisk.

Jeg har ikke så mye til overs for mennesker som hopper på karrierestigen med lønn som sterkeste trigger.
Motivasjon skal komme innenfra.
Motivasjon er kanskje det sterkeste momentet jeg kartlegger hos kandidater i mine rekrutteringsprosjekter, og de som shopper lønn tenker kortsiktig.

Det som uansett er viktig og som jeg har erfart at det syndes på i det norske næringslivet er mangelfulle sluttsamtaler.
Her har ledere ganske mye å lære.
Her går de glipp av viktig informasjon.

– «Det vi kan lese ut av denne undersøkelsen er at de fleste ledere ikke aner hvorfor noen slutter. Det trenger ikke være noe problem, men om en er interessert i leder- og forretningsutvikling så er det veldig interessant å kartlegge årsakene til hvorfor folk sier opp«, sier Allan Slotta-Andreassen som er Managing Partner i QuestBack.

Jeg syns det er trist at ansatte ikke tør å si sannheten.
Jeg syns det er trist at mennesker ikke tør å si noe av frykt for å si noe gæernt. Det er nesten like trist som at det finnes så mange dårlige ledere som styrer skuta på en måte som får ansatte til å vegre seg for å være åpne og ærlige og ikke minst tørre å være mennesker.

Her er MICHAEL JACKSON med «Give In To Me»

2 kommentarer

  1. Vel jeg forstår de ansatte veldig, fordi det ofte er bedre for ens egen psyke å holde kjeft enn å si noe. Jeg har vært av de som har gitt beskjed og det gjorde at jeg tilslutt ble deprimert og nedbrutt. En kamp med arbeidstilsynet var da uaktuelt fordi jeg var så liten og følte meg så ubetydningsfull pga hvordan min arbeidsgiver hadde håndtert min misnøye. I servicebransjen som jeg har jobbet i 15 år har kunden alltid rett, men det har jammen med butikkeierne, kjedeansvarlig eller daglig leder også. De ansatte er ikke verdt noe og kan bare byttes ut med rimeligere arbeidskraft.

    Jeg er ikke alene om å ha blitt utbrendt i den bransjen og er ekstremt glad for at jeg turte gjøre noe helt nytt!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s