Motivasjon i jobbsøkerprosesser

Jeg får en del henvendelser fra mennesker som lurer på om de skal skifte jobb, mange fra LinkedIn og ulike seminarer og samlinger som jeg beveger meg på, og selv om det ikke finnes noe fasitsvar på noe av dette som heter karriereveileding så pleier jeg å anbefale at man rett og slett kliner til.
Tanken på å gå rundt og lure på ditt og lure på datt er ikke bra.
Jeg ber selvfølgelig disse menneskene om å spørre seg selv hva som ligger bak dette «lureriet» og får som oftest svar at de ikke trives. Det kan være sammen med lederen eller kollegaer – mennesker som de faktisk er mer sammen med enn sitt øvrige nettverk, i hvert fall i våken tilstand, og da er det faktisk en forutsetning at man trives sammen.
De som sier noe annet kan slenge seg i veggen.

Livet er alt for kort til å dasse rundt med teite mennesker.
Definisjonen på teit er det selvfølgelig du selv som setter, det er jo tross alt ditt liv det er snakk om.

Det finnes noen mennesker der ute som syns at det høres kynisk ut og kanskje til og med feigt når man velger å forlate selskapet i stedet for å «fighte» – et dustete uttrykk, men med mindre du jobber som profesjonell kampsportsutøver så skal det ikke være nødvendig å «fighte» på jobben.
Jeg er sikker på at det sitter noen fagforeningsfolk som rynker på nesa der ute, kanskje til og med setter kaffen i halsen men det er bedre at den setter seg der enn på tastaturet ditt siden IA-avtalene sitter løsere enn en serviceticket fra IT.

Det er enklere å få seg en jobb når man har en jobb, og du skal starte opp jobbsøkerprosessen din så snart du er ferdig med å «lure på», det vil med andre ord si mer eller mindre umiddelbart. Snakk med flinke rådgivere i rekrutteringsbransjen og vær klar over at definisjonen på «flink» henger sammen med rådgiverens erfaring fra en bransje som er så lik din som mulig slik at vedkommende skjønner hva du kan og hvor du vil.
Det er ikke noe forskjell på det ene rekrutteringssselskapet kontra det andre.
Forskjellen ligger i menneskene som jobber der.
Tenk at det er ganske lurt å ha folk som jobber for deg i det skjulte. De drives av å tjene penger på deg, og det forutsetter selvfølgelig at du kan et eller annet som kan brukes til noe.

Dersom du er den offensive typen, så sender du åpne søknader – bare vær klar over at dette er en prosess som forventer litt mer innsats i form av at du må ringe eller banke på dører.
Ikke skyt spredte skudd med hagle.
Seleksjon og konsentrasjon kan være avgjørende.
Finn ut hvor du vil jobbe og hvorfor og bygg dette inn i motivasjonshistorien din.

Dersom du skal søke på en utlyst stilling som du av en eller annen grunn finner interessant, så skal du ta med deg den umiddelbare følelsen du fikk når du skal definere motivasjonen din i søknadsteksten.

Stikkordet her er med andre ord «MOTIVASJON» og jeg klipper fra Wikipedia – den frie encyklopedi:
Motivasjon defineres ofte som det som forårsaker aktivitet hos individet, det som holder denne aktiviteten ved like og det som gir den mål og mening. Motiverte mennesker er mennesker som kommer i gang, viser engasjement og målrettethet, viser utholdenhet og ofte har positive tanker om et arbeid eller prosjekt.

Mange av spørsmålene jobbsøkere stiller seg handler om layout og bilde eller ikke bilde og hva og hvis og ganske mye annet enn det som det egentlig handler om – nemlig din historie.
Når alt kommer til alt så er det denne som er interessant for de som ansetter mennesker.
Hvem er du?
Hva kan du?
Hvor vil du?

Jeg anbefaler jobbsøkere å lage seg en CV som er så lang som den kan bli – stikk i strid med alle rådene om at den må være på max 1 side, men det er fordi det bare er et menneske som skal se den og det er deg selv.
Se for deg denne som et stort garderobeskap.
Når du skal ut, så skal du kle deg etter omgivelsene og omstendighetene og plukker fram det som passer.
Skjønte du den?
Det er nemlig en misforsåelse at en CV er statisk og inneholder kalde fakta. En god CV skiller seg ut fordi den inneholder opplysninger som er interessante for den som skal lese den.

Her er en ønskelåt fra Malin, du hører den over alt ellers så hvorfor ikke … her er RIHANNA med «Diamonds»

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s