Horer og doruller

Jeg har tidligere kommentert Hallvard Flatland og hvordan han måtte kjøpe seg berømmelse ved å jukse til seg stemmer i en tåpelig dansekonkurranse på TV. Nå har det kommet en ny stemmeskandale – en skandale som jeg opplever som betraktelig styggere med tanke på målgruppen.
Denne gangen er det barn fra hele landet som har sendt inn hjemmelagde dorulldukker som har konkurrert i en slags Melodi Grand Prix-lignende konkurranse i NRK Supers program «Lillepri».

Mens de spente barnefinalistene lå og sov, har voksne jukset inn flere hundretusen stemmer ved å klikke på enterknappen utover natten. Nils Stokke har den spennende jobben som programdirektør i NRK og kan fortelle at stemmetallene per deltaker i sånne programmer normalt ligger på noen tusen stemmer per deltaker, før det ble oppdaget at tre deltagere fikk henholdsvis 200 000, 400 000 og 900 000 stemmer hver. Man trenger ikke være mattegeni for å forstå at det var noe som ikke stemte, men på den annen side så trenger man heller ikke store hjernekapasiteten til å skjønne at det er noe muffens med rosabloggere på ulike toppelister heller …

Man kan lure på hvordan disse barna blir med en oppvekst sammen med foreldre som viser holdninger som dette.
Lus avler lus og dette er skammelig.
Foreldrene er sikkert stolte.
Særlig.
Jentene som jobber i Kongensgate etter mørkets frembrudd har mer stolthet og verdighet enn dem.

Jeg syns faktisk det er trist at NRK ikke vil formidle dette direkte til alle barna, men at de i stedet forteller at de er takknemlige for at en dorullkonkurranse kan skape et så stort engasjement. De tør ikke å gå ut med begrepet «juks», men forteller at de ønsker at barna skal vernes og få slippe å gå rundt og lure på hvem det gjelder. Lykketrollet Silje som leder dette programmet burde rett og slett satt de store blå gluggene sine rett inn i kameralinsa og sagt at det er juksepaver der ute som dessverre har ødelagt for dere.
Barn skjønner mer enn mange voksne tror.
Barn fortjener å høre sannheten.
For ordens skyld gjør jeg oppmerksom på at jeg har en datter i målgruppen, og hun har fått høre sannheten.

Ja, ja.
Hyggelig å gjøre noe for barna på disse sidene, også …
Det finnes noen som fremdeles har tro på at de skal ta over all denne møkka en dag.

Her er SIMPLE MINDS med «Belfast Child»

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s