Takk for at det finnes hyggelige mennesker

Bergen er egentlig en ganske hyggelig by.
Bedre vær enn i Oslo, også …
Jeg har vært over fjellet og fikset noen greier, og jeg må selvfølgelig legge inn noen sosialantropologiske selvstudier underveis. De som følger med på disse sidene vet at jeg digger mennesker som kan by på seg selv – jeg har stor sans for mennesker som velger å jobbe med ulike serviceyrker og som gir tydelige signaler om at de både trives i jobben sin og er riktig person på riktig sted.
Først er det innsjekkingsmenneskene.
God morgen, smil og god tur.
Sikkerhetsmenneskene.
God morgen, er det greit at jeg kroppsvisiterer deg?
Jeg vet ikke hvorfor akkurat jeg ble plukket ut, men jeg hadde ikke noe i mot det.
Myke hender, dype øyne, smil og takk og god tur.
Flyvertinnene.
Kaffe?
Te?
Drosjesjåføren.
Hun som jobbet i resepsjonen.
Dette var «min» dag.
Det var egentlig ikke det, men det virket sånn.
Jeg har truffet så mange hyggelige mennesker i dag, sånne som mer eller mindre er programforpliktet til hele tiden å ha smilet på lur, gjerne kombinert med en slående kommentar, folk som vet å by på seg selv ovenfor mennesker som de høyst sannsynligvis ikke kommer til å ha noe mer med å gjøre og uten tanke for at de ikke trenger å være hyggelige og løsningsorienterte kun for egen vinnings skyld.
Som regel får de null og niks i retur.
Mange av disse har den aktuelle rollen som et trappetrinn til noe annet, det skal man være klar over, men likevel står det respekt av mennesker som tør å stå fram i slike stillinger. Dersom du som sitter og leser dette akkurat nå er en som kjenner deg igjen i en sånn rolle, så klapp deg selv på skulderen, lukk øya og forsøk å se for deg han som sitter og skriver denne teksten stå foran deg og si takk for i dag og takk for meg.

Egentlig så har ikke dagen vært noe bra i det hele tatt, men det hører ikke sammen med teksten om alle de hyggelige menneskene som jeg har truffet i dag. Det har litt med brødsmuler å gjøre, og det er noe som jeg får komme tilbake til ved en senere anledning.

Her er SISSEL KYRKJEBØ – spill høyt, lukk øya og tenk gode tanker

4 kommentarer

 1. Jeg fikk samme melding av en venninne i går. Hun mente hun hadde riktig parfyme på seg, men kunne ikke helt forklare hvorfor kundeservicedamen på telefon OGSÅ var hyggelig.

  Jeg var en gang en sånn smiledame i kjøttdisken på Rimi. Nå er jeg smiledame med hes stemme på telefon, når jeg gidder å ta den.

  God onsdag til deg!

  Liker

 2. Dette blogginnlegget likte jeg, og for egen del, så setter jeg stor pris på alle disse smilende menneskene jeg møter i ulike serviceyrker. Enkelte dager, de eneste jeg treffer. Ha en god torsdag.
  Bibbi

  Liker

 3. God tekst, som vanlig. Også Sissel Kyrkjebø, mann!
  Du overrasker grådig hver eneste dag, i positiv forstand, og når du til og med får deg til å skrive at det er bra i Bergen så lurer jeg nesten på hvordan du vil toppe dette :)
  Sissel er jo et levende instrument, og med vissheten om hvordan du har det om dagen og styret med A, tekstene dine og denne musikken så får jeg sånne tårer i øya som jeg ikke har hatt siden gullet kom hjem til Bergen.
  Du er en stor bror, Morten!

  – ders :)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s